onsdag, mars 16, 2016

Så har ännu ...

.. en dag gått i harmonins och den fullständiga lyckans tecken.

Jobb. Som vanligt. Ja - åtminstone de senaste nio dagarna. Idag lite mer på rutin, om jag jämför med gårdagen. En upphakning i systemet låste mig lite för länge. Byggandet fick vila, tills jag fick hjälp av ett proffs. Men man har ju alltid andra arbetsuppgifter. Sysslolös blir man inte. Om inte annat kan man ju sitta och tänka. På jobbet.

Mer bekymrad kan jag ju bli, när jag tänker på sakernas tillstånd utanför arbetet, förstås. Flyktingsituationen, krig, annat elände. Idioterna Putin och Trump. Märkliga SD:are, där många kan räkna in sig i samma kategori som nyss nämnda idioter.

Klimatet står på huvudet. Eller åtminstone vädret. Luleå har idag haft den varmaste marsdagen sedan mätningarna startade. En rad vinteraktiviteter har fått upphöra. Isborgen, som glatt så många barn och vuxna, är nu stängd. Fem veckor blev dess liv. En inbyggd räknare slutade på en kvarts miljon åk!

En kompis, som jobbar i besöksnäringen har betydelsefullt besök från utlandet, som vill uppleva vinteräventyr. De har fastnat inregnade i Riksgränsen. Inte vad som var planerat.
 - Hur är det hemma, frågar han i hopp om att vi ska kunna meddela spännande aktiviteter, som han kan ta med sina gäster till här vid kusten. Isäventyr i skärgården, till exempel.
 - Lite varmare än på Kreta, sade vi.

Nåväl - Det kan tyckas vara småsaker. Men på lång sikt får det betydelse.

Så för ögonblicket är dagen passerad i harmonins och den fullständiga lyckans tecken.


Om man bortser från det mesta.

*****

Inga kommentarer: