måndag, juni 06, 2016

Svartsjukedrama i sommaridyll

Sommarstugeägare vittne

Ett våldsamt slagsmål bröt på nationaldagsmorgonen ut på Rånlandet. Närmare bestämt utanför BodinNiemis bastu.

Två lövsångare brakade ihop i luften och slog i bastudörren. Det fortsatte i luftstrid under flera sekunder och till slut hamnade kombattanterna i högt gräs i en slänt, där de för ett ögonblick blev stilla.

Vittnet gick närmare för att undersöka vad som hänt. En av kämparna lämnade då raskt brottsplatsen. Den andre blev liggande kvar, synbart medtagen. Hen togs omhand för vård i den akutmottagning som ständigt står förberedd.
 - Vi råkar ut för tillbud någon gång per år med fåglar som flyger i fönster. Men det här har vi aldrig tidigare upplevt.
Den lilla lövsångaren svävade mellan vakentillstånd och medvetslöshet och fick ta igen sig i det mörklagda och varma akutrummet. 

Efter cirka 20 minuter knackade patienten i väggen och beslut togs om utskrivning. Några vidare uppgifter om patienten hanns inte med, då hen beslutade sig för att med blixtens hastighet lämna vården, så fort chans fanns. Inte ens ett tack.
 - Det varierar, säger det omhändertagande vittnet. För det mesta får vi i varje fall ett pip som tack. Men den här bara sjappade. Vi i vården får finna oss i det mesta, avslutar han.
Blixtsnabb utskrivning

*****


2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Bra att ni sköter akuktvården där uppe i norr!

Bert Bodin sa...

Någon måste ju göra det!