tisdag, juni 07, 2016

Oväntat - men ändå inte

När jag och kollega Rigmor går iväg på lunch ser jag på avstånd två bekanta ansikten som spanar uppefter gatan mot min arbetsplats. Det är en av mina systrar och svåger.

Jag hajar till. Syrran bor ju i Stockholm! Men så klickar det till i hjärnan.
Ja, just det. De är ju på kryssning. Och fartyget har ju lagt till här i Luleå i förmiddags. Nu har de ett par timmar på sig här i stan innan stäven vänder söderut igen för 25 timmar på havet. Så lång tid tar det nämligen att nå hemmahamnen igen med Birka. 1500 passagerare är med, det är fullbokat.

 - Och så trevligt. Igår gjorde vi strandhugg på Höga kusten. Och vad kul det är att åka genom Norrbottens skärgård och komma in till stan den här vägen, säger hon.

Vi får en pratstund. De ska äta lunch lite senare.
 - Vi har ju nyss ätit jättefrukost ombord, så vi tänkte bara promenera omkring här lite. Vi kommer ju tillbaka i augusti. Men då tar vi nog bilen, säger svågern.

Birka Lines har 3 sådana här kryssningar från Stockholm och hit. Alla såldes slut på ett kick. Min syster fick ställa sig på väntelista, trots att de var snabba att boka.

Två gånger till hann jag träffa på dem på stan. När jag gick hem från jobbet kom de från sin lunch och var på väg att promenera tillbaka till båten.
 - Vi ses om inte annat i augusti, sa jag. Ja, om vi inte kommer ner i slutet på juli. Det finns planer på det.
 - Hör av er i så fall. Kan inte garantera att vi är hemma, men man vet ju aldrig.
Till saken hör att de bor på sitt eget "kryssningsfartyg", en 11 meters motorkryssare, mest hela somrarna, och destinationerna för den är inte särskilt programlagda.

*****

Inga kommentarer: