fredag, juni 03, 2016

Kolla ...

..den yppiga broccolin! Den frodas. Om man vill se  positivt. Och det gör jag. Det är första gången jag vågar mig på att odla den själv, stärkt av de exempel på norrbottensodlad broccoli som jag inhandlar på torget på sensommaren.

Även om det ser lite skruttigt ut vid denna tid, är jag säker på att det jobbas frenetiskt under jord med rotsystemet. När det är klart ..... Då!

Solen jobbar i alla fall idogt, och har idag sällskap av strängt jobbande nordvindar. Det gör att denna dag, trots sommartemperatur inte känns så behaglig som den ser ut när den betraktas inifrån stugan. Det vajar och susar i träden, och fjärden fräser vitskummande långt därute.

Vi grillar inne ikväll.


*****

4 kommentarer:

Ingela sa...

Broccoli är lättodlad och blir jättefin här, men man få passa på så att den inte går i blom, något som alla kålväxter gärna gör här i dygnet-om-ljuset. Och skydda den mot kållarverna som kan ödelägga ett helt land på nolltid. Jag brukade ha dem under duk för säkerhets skull. På den tiden när jag var en ambitiös odlare vill säga.

Bert Bodin sa...

Tack för tips. Det är, som sagt, första försöket för mig. Spännande blir det.

Tredje året i Hjo sa...

Tänkte jag skulle försöka med Hjos första platan. Men då får jag lura den givna växtzonen. Söderläget vid friggeboden skulle kanske... Nere vid Vätternstranden råder rena norrlandsklimatet, södra.

Bert Bodin sa...

Vi är fullständigt övertygade om att vi vid vår stuga har växtzon 5, jämfört med grannen, som står direkt på stranden. Där känns det som zon 7. Men så ligger vi ca 10 över havsytan och 60 m från havet. Så försök du vid friggebodan.