lördag, november 25, 2017

Inte blev det ...

.. någon tur till Rånlandet idag heller. Som tur är har vi en facebook-grupp, som vi kan konsultera, innan vi ger oss iväg.

Det har ju varit besvärligt. Och stackars Håkan har fått jobba häcken av sig för att klara vägen från snö. Något som han i och för sig tycker om att göra. Men han som till vardags är socialchef i en kommun i en helt annan del av landet (Svealand, heter det visst.), men fastboende på Rånlandet, får ibland verkligen jobba för att komma hem på helgerna. Snö är väl inget problem. Men 40 cm nyfallen med stark kryddning av efterkommande regn, är inget man leker med.

Och nu på förmiddagen fick vi veta att den värsta uppförsbacken därute är glashal, eftersom temperaturen ligger precis på nollan. Som spolad isbana, alltså. Usch! Vi hade gärna kommit ut i helgen, särskilt när man för en gångs skull ser sol och blå himmel, samtidigt som luften står fullständigt stilla. Men, som sagt, vi har ju behov av att komma hem också.

Nutidens vintrar ... inget att lita på. Vi har aldrig haft problem mer än de två-tre senaste av våra 15 år på Rånlandet.

*****

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar