lördag, november 18, 2017

Skymning

Går en runda runt stan. Mest för att få lite vinterluft. För inatt blev det plötsligt vinter. På rikt, när gårdagens slabb och slask, under natten fick ge sig för ganska många minusgrader, och snöfall. Hör och häpna. Det snöade och var minusgrader! Det är inte ofta nuförtiden.


Skymningen smyger sig på rätt tidigt på eftermiddagarna såhär års. Men snön fixar ljus; ett förunderligt blått norrbottensljus. Speciellt märkbart nere vid havet, som nu fått ett tunt istäcke. Jag ser isbrytarna borta i sin egen hamn. Tre av dem. Oden är väl ute på någon polarexpedition kan jag tänka. Men tänk att de där kolosserna (för de är stora när man kommer nära) nu är för små. Nya isbrytare planeras, som kan bryta 32 meter breda rännor, istället för de 24 som nu är möjliga. Det blir en gigantisk investering. Varje båt förväntas ligga i prisklassen 1,5 miljarder kronor.

Jag vandrar vidare längs strandpromenaden. Ser en hund spritta och hoppa i isen. I alla fall om man har samma fantasi som jag.

Vidare upp igenom stadsparken, som nu fått vinterskrud. Vackert. I den stora fontänen har förskolebarn tänt massor av ljuslyktor. Det är för att uppmärksamma Internationella barndagen, som ägde rum igår.Hamnar till slut på Storgatan med shoppingsugna horder.
Är snart hemma.

Slår på P2 och Klingan. Tre timmar musik, som du aldrig hört förr.

*****
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Underbara bilder! Och ja, jag ser också hunden. : ) /EvaH

Bert Bodin sa...

@Eva H.

Tack!

Anta Snaque sa...

Japp, helt klart en Fido. Eller Karo. :)

Femte året i Hjo sa...

Snygga bilder. Men det ska du veta i Norrland, att här är det också som vinter. Blötsnö dock. Än så länge.

Bert Bodin sa...

@Anta Snaque.

Fast den heter Sixten. 😎

Bert Bodin sa...

@Femte året i Götaland.

Det kan ni ha.

😎