Här står jag och steker renskav. Sommaren står fortfarande som en vägg utanför fönstret och jag skulle helst vilja vara ute.
Men skall man på veckovandring i svenska fjällen, med allt bohag på ryggen, inklusive det som skall i magen, så får man allt vara om sig och kring sig.
Så där ja! Torrstekt skall det vara. Sen skall det in i ugnen på svag värme i 12-15 timmar för att den sista vätskan skall dunsta. Ett halvt kilo renskav blir 75 gram torrvara.
Det blir mums, när det får koka i grönsaksbuljong, där man lägger i färsk lök, lite torkade trattkantareller och serverar med bulgur. Torkade tomater(självtorkade, alltså, inte så'na där segslitna saker man köper i affären), eller dito morötter, därtill. Så får man en riktig gourmetmåltid vid någon fjällbäck. Fjärran från svindyra frystorkade synteträtter.
... och få se nu,... köttfärsen är redan klar... jaha, vad skall vi ta sen.....då..?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Välkommen att kommentera.