torsdag, juli 31, 2008

Fint besök


Det är kalas i stan. Luleåkalaset. Eller som det officiella namnet verkar vara: Luleå Kalaset. Hur fel och fånigt som helst. Men rätt och riktigt enligt någon förståsigpåare. Ibland särskrivet, ibland LuleåKalaset.

Nåväl - Fest och glam är det i dagarna fyra från och med idag. Stan avstängd på tvären, från den södra till den norra hamnen. Trafiken får maka på sig. Men det verkar de flesta stå ut med. Det är ju bara några dagar per år. Massor av folk. Överallt.

Artister flygs in och ut. Några ur vår personal är artistvärdar och ser till att de mår bra. Hjälper till med praktiska detaljer. Det uppdraget har företaget haft sedan rätt länge nu. Men jag var för blyg, för att anmäla mig. Man vet ju inte vem av alla celebriteter som man blir "tilldelad".

Startskottet stod en verklig celebritet för. Mitt i lunchtimmen stävade ostindienfararen Götheborg in till södra hamnen och sköt salut innan den lade till. Hela fjärden kokade av välkomnande småbåtar. Solen sken och värmen kändes nästan tropisk.

Jag hade bara tid att kort besöka hamnen efter jobbet och ta några bilder. Då hade åska och regn svept förbi och lagt ett grått täcke över stan. Synd på ett så vackert skepp!
*****


Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: