fredag, juli 11, 2008

Sammanfattning av läget

Jag förstår att en nation i någon mån måste hålla sig informerad om läget i omvärlden. På ett eller annat sätt. Jag förstår också att det försiggår saker i lönndom, som vi vanliga medborgare aldrig förstår, eller får rätt på. Kanske måste det vara så i vissa stycken. Kanske inte. Förmodligen finns det en rätt stor grad av äventyrs- och spionromantik kring underrättelseverksamheten också.

Det som gör mig mest irriterad och förbannad över Riksdagens och regeringens behandling av FRA-motståndet är att de försöker släta över och anta en klappa-på-huvudet-mentalitet; det här förstår du inte lille vän. Det kan göra mig rosenrasande. Så svårt att det inte riktigt går att få ut i ord ens.

Några som lyckas bra med det är till exempel Farmorgun, som på ett mycket bra sätt sammafattar och analyserar i ett flertal inlägg. Kolla in hennes blogg, och särskilt dessa inlägg:
Annika Bryn har också initierade och personliga inlägg. Läsvärt!.

Liksom Gabrielle och Bejcon.

Argumentet från regeringsrepresentanterna är också att opinionen främst består av okunniga ungdomar. Men det faller platt till marken.

Snarare förstärker det mina tankar om att okunnigheten råder.
I regeringskansliet.

*****
Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: