söndag, november 07, 2010

Pajaserier

I Burma har idag ett "val" genomförts. Det första i landet på 20 år! Manipulerat. Bland annat rapporteras att påtryckningar görs i vallokalerna för att folk ska rösta rätt. De "partier" som finns är starkt knutna till den styrande juntan på ett eller annat sätt. "Politikerna" sägs bland annat vara gamla pensionerade generaler, som hängt undan uniformen för att verka mera folkliga.

Hur kan de styrande ens inbilla sig att omvärlden ska gå på deras finter? Det egna folket är förmodligen betydligt intelligentare.

I USA har republikanerna gått starkt framåt i det senaste valet. En del beror på den s.k. Tea Party-rörelsens korståg från den extrema högerkanten. Förmodligen har de ett öga fastnaglat i bibeln också. Vetenskap är inget de gillar och än mindre litar på. Hellre gamla mossiga urkunder. Därför tänker de motarbeta alla förslag som skulle inskränka det omåttliga energislöseriet som amerikanerna är världsmästare på. Den kommande FN-konferensen i Mexico i slutet av november, lär visa vad USA egentligen vill, när det gäller klimatfrågorna.

Påven har också varit ute med sina pajaskonster i helgen. Den stora katedralen Sagrada Familia i Barcelona skulle invigas. Och naturligtvis passade han på att på oupplysta herrars vis ondgöra sig över aborter och homosexuella.

Ska man skratta eller gråta åt dessa små osjälvständiga och okunniga människor. Var kommer alla dessa farliga pajaser ifrån?

Skrattet befriar kanske bäst.
Men det fastnar lätt i halsen.
*****

Inga kommentarer: