torsdag, november 22, 2012

Den som inte inser ...

.. att RUT-finansierad läxhjälp till skolungarna är till för att ytterligare segregera rika från fattiga, är allt bra blåögd, och förmodligen också blå i själen.

Borgerlig cynism i sin prydno.


*****

8 kommentarer:

Biggan sa...

Cynism var det rätta ordet!
...en komponent till för att öka ojämnlikheten i den svenska skolan.
Aliansen har åter visat sitt rätta ansikte med det nya "arbetarpartiet" i täten.

arg-Biggan igen sa...

PS
Läxhjälp med skatteavdrag!!!!!!
...vad det är tyst föresten om Skattebetalarnas förening och Svenskt näringsliv....fast bara det gagnar den egna gruppen är det naturligtvis ok med skattesänkningar!
DS

Bert Bodin sa...

Biggan: Helt självklart är det oftast elever till ensamstående och studieovana familjer som behöver mest hjälp. Men hur mycket RUT-avdrag det än må bli, kommer de inte att ha råd. Det är rå cynism att införa "förmånen". Överklasskosmetika.

Anonym sa...

Dessutom var det nån som sa att man måste ha en viss inkomst för att få göra avdraget. Jag ligger långt under den så jag minns inte den exakta summan.
Men jag tycker att det är rent ut sagt för jävligt att bara vissa ska ha möjlighet till läxhjälp. Den ska naturligvis ges efter behov inte efter plånbok.
Min själ är inte heller blå. Den är blodröd eller möjligen svart.

Ingela sa...

Det är fruktansvärt orättvist och hela systemet är orättfärdigt. På många ställern finns det läxhjälp som anordnas av skolan eller av ideella föreningar, inte sällan Rädda Barnen. För alla. Men det är klart att det blir inte fråga om en vuxen-ett barn.

Ingela sa...

Har nog ett rött hjärta i en grön själ förresten.

Bert Bodin sa...

Ingela: Bra beskrivning på mig också. :-)

Bert Bodin sa...

Anonym: (Jag brukar inte kommentera helt anonyma inlägg, men gör ett undantag.)

Det var nytt för mig, men får mig att inse att om det dessutom är inkomstrelaterat uppåt, så är det ett rent elakt påfund att införa reformen. Snart får vi väl Adel, präster, borgare, och SD i riksdagen.