fredag, september 25, 2015

Det är inte utan ...

.. att man känner sig sviken. Här försöker jag göra allt för att minska mitt avtryck på miljön. Källsorterar. Köper ekologiskt så långt möjligt. Använder aldrig överdrivet mycket kemikalier, rengöringsmedel etc.

Men så är det det där med bilen. För några år sedan bytte vi till en sprillans ny bil. Miljöklassad. Diesel. Skattebefriad och allt. Nu visar det sig att vi blev lurade. Allt tyder nu på att den inte alls är det goda exempel som vi trodde. Inte för att vi köpte en VW. Pust! Men nu visar det sig att just precis den modell av Audi som vi köpt, har manipulerats på exakt samma sätt. Må vara att vi inte vet om just vårt exemplar är "drabbat", men osäker blir jag förstås.

Tysk teknologi och framförallt tysk grundlighet har fått ett förstört rykte. Vem kan man lita på?

Tack och lov är vi inga storkörare. Vi kör ungefär 1000 mil per år. Inte varje dag, utan oftast bara helger.

Kan det vara en tröst?

*****

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Nja, det är knepigt det där. Jag tycker uppriktigt sagt synd om alla som arbetar i VW:s fabriker och alla som var ovetande om detta ..., så ledsamt för dem! Den personen (eller om det var flera ..?) som kom på fusk-idén ..., undrar vad dom gör just nu?

Bert Bodin sa...

Jag hoppas att initiativtagarna nu inser att de blivit påkomna. Och att de må leva med rödblossande öron och skammens rodnad på sina kinder i lika många år som fusket pågått. Några rottingrapp på deras vita stjärtar vore ett bra komplement. ;-)

Bert Bodin sa...

Men .... Ett svek är det!

Hillevi sa...

Fast.. du flyger hit och dit... så just ditt fotavtryck är rätt gigantiskt!