tisdag, oktober 13, 2015

Tre av dagens inslag ...

.. i Rapport handlade om våld och förtryck, krig, mord och annat elände. Ett fall var svenskt.

Men den gemensamma nämnaren var att allt bottnade i religiositet och hänvisning till gamla irrläror.

Igår visades i DOX (SVT, såklart) ett skrämmande dokument om hur inskränkta gubbar (landets ledning) i Iran idkade massmord på de som inte följde islams fantasier till punkt och pricka, enligt dem.

När får vi verklig religionsfrihet?

*****

2 kommentarer:

Andra året i Hjo sa...

För mig får man tro på vad som helst. Man bör hålla religionen för sig själv, vilket man naturligtvis inte gör. JV var här härom dagen, rätt stillsamma dock, om man jämför. Själv tror jag inte på något, vilket förmodligen är en brist på något sätt. Och i Sthlms och Gbgs förorter spanar religionens moralväktare sig omkring. Men det är knappast Sverige - som jag hörde en av dem säga i TV. På sätt och vis har han rätt. Snacka om integration.

Bert Bodin sa...

Där delar jag din åsikt till hundrasjutionio procent. Minst! Tro vad du vill, men tro inte att det du tror är sanningen och den absoluta sanningen som alla andra ska tro på också. Det är det jag ogillar så innerligt starkt med religionsföreträdare.

Tro är tro - Inget annat. Tycker att man ska slå upp det i SAOL om man är osäker på betydelsen. Där står inte ett ord om religion.