fredag, juli 22, 2016

Dagen

Jag är en badkruka. Erkänner. När övriga drog iväg till en skogstjärn för ett morgondopp, tänkte jag nog också vara kaxig. Men med solen dold bakom moln och en rätt kall vind som krusade vattenspegeln, tog jag på mig att istället stanna på stranden och vakta badarnas skor. De andra tyckte nog att den uppgiften var rätt överflödig. Men jag stod på mig.

Tillbaka i huset blev det frukost i skuggan, för nu brassade solen minsann på med högsta blåslampseffekt. Jag löste det med en sval dusch.

Resten av förmiddagen gick i lättjans tecken. Dagstidningar. Surr.

Sedan blev det varmkorvparty. Värdinnans syster, svåger, systerdotter med en busig Klara och en pillimarisk Arvid var också inbjudna. De huserar halvannan kilometer härifrån, på Gladbacken. Varmkorv med bröd. Två sorter. Ett intressant bubbel serverades därtill. Av jordgubbstyp.
- Ååh vad smakerna gifter sig med varann, sa vi.
Inte var det så att de störde varandra heller, men kombinationen var onekligen originell.

I hettan lite senare på eftermiddagen tar vi en promenad ner till en annan badsjö. Förunderligt vacker trakt. Där blir vi vittne till en glad labrador, som älskade att dyka från bryggan och ner i det svala vattnet. Full fart och en snabb luftfärd ut i det våta för att hämta husses pinne.

Ja, sådär går dagen. I lugnets tecken. Inte heller känner vi någon längtan efter att jaga monster med mobilen. Det verkar annars vara den nya flugan.

Istället skänker vi dagen en tanke. Den dagen för fem år sedan, då vi chockades av händelserna på Utøya.*****

Inga kommentarer: