lördag, juli 09, 2016

Nytt blod

Årsmöte i samfälligheterna. Jo, vi är med i två olika (egentligen tre) väg- och vattenföreningar. Dessutom medlem i styrelserna. Jag sekreterare i båda. Benke kassör i den ena.

Vi tänkte ju att årets stämma skulle innebära att styrelseposterna skulle fördelas lite bättre bland hushållen i området. Det blev visserligen så till en del. Men jag är fortfarande sekreterare i båda. Och Benke förblev finansminister som förut, men nu med tillägg av samma post i förening nummer två också. Så blev det med den förändringen.

Men kul är det att träffa "alla" grannar vid ett och samma tillfälle. Det är folk från Nyköping, Stockholm, Alta och Bardu i Norge, och lulebor.

Dessutom unga tillskott till den annars rätt mogna församlingen. En familj från Boden och ett ungt sambopar från Luleå. Sisådär i 40 och ner till 25-årsåldrarna, om man inte räknar in barnen i bodenfamiljen. Och de fick finna sig i att bli invalda i styrelsen redan såhär på sina första möten med oss. Visserligen som suppleanter, men ändå. De hade inget emot det.
 - Jag är väldigt social, sa 27-åringen från Luleå, vilket han också visade. Han och flickvännen tillträdde sin fastighet här i måndags.
Detsamma gällde bodensarna, som haft sitt hus sedan i höstas, men inte hunnit vara här så mycket,  var väldigt trevliga och glada. Vi fick bra kontakt.

Kul med nya positiva grannar. De tittade in till oss på hemvägen. Bara för husesyn.

Nu återstår resten; skriva sammanträdesprotokoll.

Så går det till - för dig som inte vet. 

*****

Inga kommentarer: