måndag, augusti 07, 2017

Dagens designpris ...


.. går till den här dagen. Så perfekt, efter tre "höstblåsiga", med skummande fjärd och kallruggighet. 

Men idag drog vi ut på havet. Varmt och skönt, även om morgonens klarblå himmel, visade sig svekfull. Moln svepte in. De såg ut som regnmoln. Det gjorde att vi bestämde oss för en kortare tur och utan kaffetermos. Så räddades dagen, för då försvann ju molnen i ett nafs efter ett tag. 

Det finns nog få sätt att närma sig naturen, som är så bra som havskajak. Man glider fram nästan ljudlöst. Ser fiskar hoppa framför stäven (om det nu finns en stäv på en kajak). Några renar kastar förströdda blickar från stranden. Två sångsvanar sveper in och landar en bit bort.

En fiskare "skuggar" oss diskret. Drar ner farten för att inte skapa alltför stora svall, när han passerar, och drar sedan på till nästa mjärde. Inte för att vi är rädda för svall. Vi har ibland varit ute där vågorna slår över kajaken. Men det visar att hänsyn existerar.

Det blir en rätt lång tur trots allt. Mot ändlös horisont och in i nästa vik söderut efter kusten. Men kaffesuget drar oss hemåt så småningom. En lagom dos motion har vi fått att lägga till morgonens tidningspromenad.

Nu blir det gott med kaffe och min godaste äppelsockerkaka.

En snäll och oerhört liten humla landade på kaffebordet, men tackade ja till mitt lillfinger.
*****

Inga kommentarer: