söndag, augusti 13, 2017

Summering

Stadsliv igen. Åtminstone tillfälligt. Det finns delar av hushållet som fortfarande håller på och jobbar på dagarna. Det är alltså semeFter!

Sju veckor, drygt, har vi nu bott ute på Rånlandet. Sommaren har ju förstås lämnat en hel del i övrigt att önska. Vädermässigt, alltså. Rekordkall juni, liksom juli. Och den del av augusti som hittills passerat har väl inte imponerat särskilt mycket. Sammanfattningsvis kan jag tycka att vädret varit stadigt ostadigt.

Jag tror det är därför som sommaren känts så oerhört kort. Snabb. Det är precis som att jag har gått och väntat på att den ska börja. En vecka kändes det plötsligt som ... Nu! Nu börjar det.

Det var någon gång i början eller mitten på juli, och känslan försvann efter några dagar. Allt var tillbaka till det vanliga.

Okej då. Det är ju bara att acceptera sakernas tillstånd och hoppas på en fin höst. Så'na finns ju.

Och sommaren är ju inte slut än.
Kom ihåg det!


*****

6 kommentarer:

Anonym sa...

Gammalt citat av Per Rim: Om det sin riktighet äger, som långtidsprognosen säger, att sommaren nu är slut: när bröt den i så fall ut? ellem

Anonym sa...

Hos mig har det varit varmt och regnfattigt förutom på mitt besök i Skottland men så är det ju nästan alltid där. Har varit ledig tre veckor men det känns längre. Ser fram emot en lång och vacker höst.

Kersti sa...

Skumt att jag blev anonym det var verkligen inte alls meningen. Jag vågar stå för att det varit regnfattigt på torpet :)

Bert Bodin sa...

@ellem.
Det där rimmet stämmer väldigt bra på årets version av sommar.

@Kersti.
Hösten kan ju vara somrig om det vill sig.

Skottland är fint. Hade tur när jag var där för två år sedan. Inget regn. Däremot snö. Men det var en kort stund på höglandet.
Hoppas få komma dit igen.

Turtlan sa...

Den där i hushållet som fortfarande håller på med jobberiet. Är det länge till? Eller går han på övertid och jobbar ändå ;-)

Bert Bodin sa...

@Turtlan.
Ett år till blir det.