måndag, oktober 01, 2018

Soliga oktober

Mörk granskog

Jag berättar ofta att vi gillar att tillbringa ledig tid i "stugan i skogen vid havet". Nu, när båda är arbetsbefriade blir det förstås lite mer udda vistelser. Vi behöver ju inte nödvändigtvis åka dit på helgerna.

Idag är det måndag. En klarblå himmel. Hösthimmel. Fin luft som står fullständigt stilla. Givetvis är det läge för en liten vandring. Genom skogen och ut till yttersta udden. Nördnäsudden, som den heter utan att fördenskull ha något med nördar att göra. Det är snarare så att det är den nordliga av två närbelägna uddar. Den andra heter då förstås Sörnäsudden.

Här får gamla träd stå kvar

Vi är inte ensamma på stranden. Älgen har varit här.
Guldbeströdda stigar

Längst ute på uddspetsen finns en liten trivsam raststuga. Fri för vem som helst att nyttja. Är det dåligt väder kan man sitta inne med sitt medhavda fika. Men det finns också möblerad terass på solsidan.

Där sätter vi oss och njuter solvärme, utsikt och fik ... Nej, just det. Vi har inget fika med oss, vilket var tänkt. Upptäckte precis när vi började förbereda, att vi inte hade någon ryggsäck på plats. Inget att bära i. Och jag går inte på vandring med en påse i handen. Så vi fick skippa det. Lite frukt, däremot, rymdes i kapuschongen, så det fick det bli. Äpplen är gott i solskenet.

Fikat fick vi ta, när vi kom hem till huset igen. Och en improviserad lunchmacka, innan vi gör oss klara att åka hem till stan. Imorgon ska det regna.

 
Havsutsikt ingår utan extra kostnad
*****

4 kommentarer:

Thalassa sa...

Så vackert! Vårt hav låg också spegelblankt tidigare idag då vi gav oss ut på en kall fjärd.

Bert Bodin sa...

Den här oktoberdagen var förtrollad.

Elisabet. sa...

Läser ikapp lite. Fina bilder som alltid och som det tycks, en behaglig pensionärstillvaro. Ingen snö här inte, men påslakanet som hängt ute över natten, var aningen fruset när jag kände på det.

Bert Bodin sa...

Hörde att ni skulle få runt 18 grader idag. Så vintern dröjer nog ett tag till.