onsdag, oktober 31, 2018

Och som om det inte räcker ...

.. med läget i världen, fick vi för några timmar sedan veta att Rånlandet och fritidshuset är strömlöst. Och vi som är i stan.

Aj, aj ... Löjrommen i frysen ... aaaahh!

*****

6 kommentarer:

Allmycke sa...

Jämför kostnaden av bensin etc. mot att behöva ersätta allt i frysen... Jag tror ni är på väg till stugan eller redan där.

Bert Bodin sa...

Näddu! Så lättlurade är vi inte. Strömmen ska vara tillbaka i e.m. Då har den varit borta i 9 timmar. En frys tinar inte så snabbt. Särskilt som vi bara har ca 7 grader i huset när vi inte är där. Dessutom kommer vi att åka dit imorgon för att inleda helgvistelsen.

Babsan sa...

Löjrommen klarar sig men varför har ni bara 7 gr när ni inte är där?Vi har hört att minst 12-13 gr bör det vara annars far huset illa.Vi har luftvärmepump vilket är klockrent både ekonomiskt och värmemässigt

Bert Bodin sa...

Det råder minst sagt olika åsikter om hur varmt man bör ha. Allt från 5 grader och uppåt. Samtidigt har jag sett flera uppgifter om att "över10 grader är onödigt". Så vi har liksom fastnat vid 7. Luftvärmepump har vi diskuterat. Men de är lite vanskliga i vårt klimat där det kan bli både 20 och 30-35 minusgrader. Då pajar de, vilket några av våra grannar råkat ut för. Och så är det där som sitter utanpå huset så erbarmeligt fult. Vi vet inte var vi ska placera tingesten. Lämpligast ur värmesynpunkt blir på väggen mot stora terassen. Vi tvekar, fast vi vet att anläggningarna har blivit bättre och klarar "polarväder" nuförtiden.

Babsan sa...

Köp en pump Vi har två st då ytan på huset är drygt 200 m2 och två hushåll.Vi har sparat mycket på det .Vi har ju täljstenskamin och vedspis med och veden jobbar vi till oss..Men vet att pumpar kan bli problem uppåt landet.Vi har den på när vi åker hem efter helgen när hösten kommer ,inga element behöver jobba under veckan och på helgen när vi kommer ut eldar vi

Bert Bodin sa...

Är, som sagt lite tveksam. Men tekniken går ju framåt, så vem vet?