lördag, oktober 06, 2018

Utslag

När jag hör att president Trump vid ett kampanjmöte försökt förlöjliga Christine Blasey Ford och härma hennes vittnesmål mot Brett Kavanaugh till publikens skratt och jubel, kommer jag att försöka undvika så mycket amerikanskt som möjligt i fortsättningen.

Jag får snart eksem så fort jag hör USA nämnas.

Glöm landet!

*****

6 kommentarer:

 1. USA har en helknäpp president. Tyvärr är det många länder som har just det problemet. Det blir nog till att glömma halva världen för att undvika eksem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gör ett försök. Å andra sidan har jag i massor av år undanhållit mig från att svälja allt skräp som kommer från andra sidan Atlanten. Ser t.ex. aldrig amerikansk film eller serier.

   Radera
 2. Ja, jag tycker mig ha skrivit ett svar på det här, men kanske är jag bara glömsk? Eller var det någon annanstans? Nåja. Att undvika allt amerikanskt bara för att presidenten och hans anhang verkar mer än lovligt ...., ja, halvtokiga, är ju lite som att dra alla över en kam. Halva befolkningen och kanske mer än så, ville väl ha nånting annat. Och jag säger som Anta Snaque, var ska vi då åka? Gyllene Gryning finns i Grekland .., människor reser obekymrat till Budapest och på andra ställen med underliga ledare. Bäst är väl egentligen att resa dit och ta sig en titt. Att träffa människor och se hur det är ställt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var på Facebook du reagerade först.

   Det jag menar är att jag mycket väl kan försöka undvika amerikanska kulturyttringar. Jag har väldigt svårt att förstå det oreserverade sätt som vi svenskar anammar deras olika påhitt. Mycket skräp öser över oss därifrån. Trump och hans anhang är att betrakta som sopor, ja riskavfall.

   Radera
 3. Man kanske inte skall döma ut ett helt folk/land p.g.a. att man ser en idiot i rutan. Jag kan däremot undra varför TV och tidningar skall rapportera allt som görs och sägs därborta, minsta twitter tweet från Trump tas upp i media här hemma. Mer nyheter av vad som händer i våra grannländer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min aversion mot vissa företeelser i USA är inget nypåkommet. När man ser hur mycket skräp som produceras däröver (kolla programtablåerna för TV3, Kanal 5, 6 .... och så vidare) så är mitt vaccin på alerten. Men visst kan man döma folket i viss mån. Av 330 miljoner invånare är 220 miljoner röstberättigade. Hälften gick och röstade. Oansvarigt, om du frågar mig, och ett tecken på att man egentligen skiter i demokratin.

   Radera