måndag, oktober 08, 2018

Ja, vad ska man säga ...

.. om denna dag. Ett liv? Jo, men ett lugnt och mycket stilla sådant. Inte blev det mycket gjort. Vädret uselt. Starka vindar och regn.

Men jag tog tag i mig framåt eftermiddagen och gick till Teliabutiken får att få lite råd. Häromdagen landade ett glatt litet vykort i lådan. Det förbryllade mig. För där föreslogs att jag skulle beställa säkerhetsskydd till mina dataprylar. Ett skydd, som jag redan har köpt via Telia. Nu stod det att min tjänst kommer att avslutas. Satt på pottan, alltså. Om jag inte förnyade, förstås. Men varför skulle jag göra det. När jag en gång tecknade "prenumerationen" skulle den ju räcka tills jag sa upp den. Om jag inte minns fel.

Mitt besök tog tid. Alla duktiga tjejer och killar på vår Teliabutik är mycket kompetenta. Och när jag anlände var det fyra före i kön. Det tog trekvart innan jag kom på tur. Fallen före mig var tydligen väldigt komplicerade.

Erika hette hon som fick äran att prata med mig. Jag visade kortet. Hon såg frågande ut. Och allt resulterade i att jag skulle avvakta till månadsskiftet, då tjänsten skulle upphöra. Men hon trodde att det var "falskt alarm", och menade att eftersom jag har det i mitt abonnemang kommer det att fortsätta med automatik. Hon tyckte det vore märkligt annars.

Så vi får se. Skydd vill jag ha, så det tänker jag försäkra mig om.
-----

Ja, sen blev det en sväng till Konsum.

Vilket härligt liv.

*****

8 kommentarer:

Lina Persson, Telia Kundservice sa...

Hej Bert,

Jag kan inte annat än hålla med dig om att det är viktigt att skydda dina uppkopplade prylar! Om vädret skulle vara uselt även vid månadsskiftet och du inte riktigt känner för att dra på dig regnstället för att ta dig till butiken så kan du hitta oss på Facebook också :) Där hjälper vi dig mer än gärna att kika närmare på ditt säkerhetsskydd hos oss!

Ha en fortsatt fin dag!
/Lina Persson, Telia Kundservice

Bert Bodin sa...

Stiligt, Lina! Då vet jag. Då kan jag sitta på en sten ute i skogen i solskenet. För det regnar ju inte alltid.

Å andra sidan har jag 75 m till Teliabutiken. Så det är sällan problem att ta sig dit.

Turtlan sa...

Måste fråga... letar Telia bloggar där man nämnt deras namn heller? Ser inte att du länkat till dem. Eller?

Bert Bodin sa...

Så kan det vara. De behöver förresten inte leta. Det finns sajter som sammanställer, eller där man kan se vad Turtlan har skrivit på olika sajter. Titta här!

Nu blev du skraj, va!? ;-)

Bert Bodin sa...

Och ännu mer hittar du här.

Turtlan sa...

Det vet jag att man kan söka på tex Turtlan etc men att Telia aktivt går in o skriver kommentarer var för mig lite nytt. Visst, de har väl folk som sitter och söker på företagets namn + blogg eller vad som helst. Inte så krångligt.

Oavsett så är det ju kul få kommentarer av lite olika slag 😉

Bert Bodin sa...

Jovisst är det kul med kommentarer. Men jag kan också berätta att det finns vissa sajter som företag kan skanna av och få tips om att företaget är omskrivet. Några av sajterna försvann i och med GDPR tror jag, bl.a. två stycken som jag bevakade lite. Där kunde jag se om vissa myndigheter varit inne på min blogg och kollat.

Bert Bodin sa...

Här har du antagligen svaret på din fråga: https://www.retriever-info.com