torsdag, oktober 18, 2018

Fest å fest

Ibland måste man ses under trevliga former. Vi har en hemlig Facebookgrupp, som samlar gamla kolleger från tiden då vi jobbade inom Nyman&Schultz (saligt i åminnelse). Här i Luleå hade vi ett kontor som mest bemannat med 23 personer. Allt eftersom har dessa kolleger skingrats åt olika håll. Nyman&Schultz köptes upp av American Express Corporate services, där de flesta av oss jobbade kvar ända till slutet. Ett slut som bestod i att en företagsledning i New York beslutade lägga ner 35 av kontoren i Sverige. Pang bom, bara.

Jag jobbade som chef på den tiden och det var inga lätta tider.

Personerna på bilden har inget med någonting att göra.
 Ja, mer än med verkligheten förstås.
Men personalen, den glada, som försvann åt olika håll både inom och utom branschen finns förstås kvar med få undantag. 19 medlemmar är aktiva och kallas med ojämna mellanrum till gemensamma luncher. Det brukar bli sisådär en gång per kvartal. Den 10 oktober hade vi en lunchträff. Där beslöts också om en ny träff, då vi kan träffas lite längre tid än en lunchtimme.

Det blev after work. Hur trevligt som helst. Gamla minnen. Bus och allvar. Skratt och rapportering om livet som helhet. Allt redovisas sedan i Facebook-gruppen.

Några trivsamma timmar på en av stans barer. Med god mat, gott vin och roliga historier.

Det här gör vi om.


*****

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Jag minns att mamma - i juni 1967 - reste på egen hand till Montreal och världsutställningen där och sedan till New York. Hon hade bokat resan via Nyman& Schultz och var helnöjd, men det kan ju knappast ha varit ert kontor? Kanske fanns det en sån resebyrå i Skellefteå också?

Bert Bodin sa...

Något Nyman&Schultz-kontor fanns inte i Skellefteå förrän 1990.

Så tidigt som 1967 kan jag nog med säkerhet säga att närmaste N&S fanns i Stockholm.

Cecilia N sa...

Asså Elisabets mamma. Hon var helt säkert alldeles speciell.
Jag blir så glad när du berättar om henne, Elisabet.

Bert Bodin sa...

Elisabet är ju också "lite speciell". ;-)