måndag, juni 17, 2019

Nu förstår jag

Så har vi påbörjat en ny vecka. Midsommarveckan. Med förväntningar om finväder, god mat och kanske dans och sju örter under kudden. Traditioner kan behövas. Skönt att någonting är sig likt.

För jag måste säga att jag tycker att världen är rätt skruvad nuförtiden. Vansinnet sprider sig på olika områden, politiskt, nationellt såväl som internationellt. Konflikter här och konflikter där. Tokerier som man ofta häpnar över, och undrar om det verkligen är sant. Det är som att hela mänskligheten har förändrats på bara några år.

Jag behöver kanske inte gå in på detaljer, men tyvärr så ser jag inte framtiden särskilt ljus. Tack och lov har miljöfrågorna äntligen kommit mer i fokus än någonsin. Kanske är det försent, men vi kan ju alltid försöka göra något åt vår värld. Det lilla var och en kan göra är värdefullt.

Men hur har det nu blivit såhär. Kan det vara plasten? Haven fylls av skräp. Sopor dumpas lite här och där. Plast bryts ner; så är det. Men det går långsamt. Slutligen blir det så kallad mikroplast. Den försvinner inte. Den vandrar runt i näringskedjan. Fisken äter plast. Vi äter fisk. Mikroplasten hamnar i din mage. Sedan kanske den vandrar vidare in i din kropps alla skrymslen. 

I veckan kom en rapport som berättar att vi antagligen får i oss ett kreditkort i veckan. Ett nytt inslag i midsommarmenyn.

Alltså - vi tuggar i oss motsvarande ett helt kreditkort! 52 stycken om året. Sätter det sig någonstans i kroppen, tro. I hjärnan, kanske?
Selfie?

Kanske har vi en ledtråd där. Snart är vi som badankor allihop. Lite gulligt. Men jag tror inte det är bra i längden.


Vansinnet lär fortsätta. Kvack kvack.

*****
Här finns två artiklar, där du kan fördjupa dig. 
Nr 1 från DN (Kanske bara för prenumeranter.) 

Båda artiklarna är rätt likartade.


2 kommentarer:

Steve sa...

Ett kreditkort i veckan. Huvaligen!

Bert Bodin sa...

Inte konstigt att vi blir som vi blir. Eller hur?