lördag, juni 01, 2019

På vår vakt

Sommaren brukar också innebära att ligor åker omkring och gör sattyg i stugområden.

Därför håller vi grannar koll. Vårt område ligger ju vid vägs ände, vilket gör att den trafik vi ser här oftast ska hit på besök.

Ikväll sent (22.30) råkade en stor skåpbil ut för att bli lite extra kollad av oss. Den körde in på alla nerfarter och vände.

Jag lyckades ta bilder. Någon annan fick tag i registreringsnummer. Bilen såg lite mysko ut. Krockskadad på förarsidan och bara en fungerande strålkastare.

Här blev den uppmärksammad. Grannsamverkan.


*****

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, här hålls minsann också utkik efter skåpbilar! Förra året stals flera båtmotorer och nu ska en låst bom spärra av vägen till hamnen och bara vi som har båtar i hamnen får tillgång till sån här plopp att öppna den med.
Det är för jäkligt att det ska behöva vara på det viset. I huset i Skåne, beläget längs en mindre - men ändå ganska trafikerad väg - har det varit två inbrott. Den första gången noterade exet en vit skåpbil som körde förbi ett par gånger kvällen innan.

Bert Bodin sa...

Här kammas det nog mest noll. I alla fall vad gäller båtmotorer av intresse. Med extremt långgrunt orkar inte många här bygga bryggor, som dessutom ryker när isen går. Stora båtar ligger alltså bojade ute på redden.

Den där bilen har en av grannarna satt polisen på.

Det är hemskt att det ska behövas.

Turtlan sa...

De kunde ju välja något annat fordon än just vita skåpbilar. De reagerar man alltid på. En vanlig personbil kanske. Men visst, ryms mindre i en sådan.

Bert Bodin sa...

Nej - jag tycker de ska fortsätta med samma varumärke, så vet man. ;-)