onsdag, maj 31, 2023

Dyr punka

4160 spänn fattigare. Jäkla vassa sten!
Som jag berättade häromdagen hade vi ett punkterat däck, när vi skulle iväg på ett ärende. Som tur var, stod bilen i garaget. Så det vara bara att montera på ett reservdäck (Som vi sedan fick mycket beröm för, eftersom det var ett ovanligt sådant. Ett som inte behöver pumpas.), ringa däckfirman och boka tid.

Det blev idag.

Tänkt var, att däcket skulle kunna repareras. Jag var lite tveksam - är det verkligen pålitligt? 
 - Det beror lite på skadan, sa specialisten, som sedan insåg att det inte gick. 
Vi fick köpa nytt. Och då måste man köpa två av säkerhetsskäl. Tur att vi inte har fyrhjulsdrift, för då hade vi måst byta alla fyra.
 
Räkningen blev nog saftig ändå. Men allt för trygghet och säkerhet. 

*****


7 kommentarer:

Elisabet. sa...

Jo, det kan bli dyrt. Minns när exet hade köpt fin bil med BREDA däck och han fick väl en smärre chock när vintern närmade sig och det var dags för vinterdäck. Sen var det med slut med den bilen ,-).

Monica sa...

Usch det är dyrt. Och du behövde ändå inte assistans-bolaget. Och såg de säkert att det var en knivvass sten? Skönt iofs för det finns ligister ... där man minst anar.

Eliza sa...

Elisabet,påminner mej om när jag skulle köpa nya vinter däck...Stod inne i kontoret och kulle betala..En äldre herre dividerade om priserna...Blev rekommenderade vissa däck,Karin sa att,men herregud,dom hinner jag ju inte nöta upp innan jag dör..Blev tyst där inne några sekunder,en började skratta,sen blev det väldigt muntert 😅 Gubben var tjuvrolig...Det ska jag börja köra med,när jag tycker något är för dyrt 🤗

Eliza sa...

Karln sa...Inte Karin..Tror inte hon var där...

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Så kan det gå.

Bert Bodin sa...

@Monica

Sten konstaterad.

Bert Bodin sa...

@Eliza

Mänskliga reaktioner. Och realistiska. 😁