måndag, september 26, 2005

Tuff, tuffare, tuffast

Egentligen vet jag inte vad jag är för en.
Politiskt - ja, moderatfolkcentermiljöjunilistesocialdemokratvänsterfipartist, kanske. Nej, aldrig Kd!

Idag glimrade en sosserepresentant lite extra. Lena Sommestad var rätt frän i sin USA-kritik i en intervju i ekot i morse. Bakgrunden är en ministermöte i Ottawa, Canada, som i veckoslutet diskuterat förberedelser för hur man skall gå vidare i miljöarbetet efter 2012. Underlaget är Kyotoprotokollet.

USA, som inte godkänt Kyotoprotokollet har inte heller ändrat ståndpunkt efter de senaste orkanerna. Enträget kör man på rakt in i väggen med sin energipolitik. Det har jag tagit upp tidigare här på bloggen.

Lena:
– Det verkar inte ha påverkat USA alls, men däremot så ser vi att det pågår en intensiv debatt i USA. Det är symboliskt att vi har det här förberedande klimatmötet samtidigt som Rita rullar in över Texas samtidigt som USA agerar på det här destruktiva sättet, säger hon......– USA fortsätter vara mycket negativa. Man vill inte ens se en fortsatt diskussion och det tycker jag är anmärkningsvärt. USA:s inställning är att det inte behövs några internationella avtal.


Nu vill jag att du ryter till åt EU-kommissionen också. Undfallenheten mot kemiindustrin som uppdagats i helgen, är så huvudlöst korkat att man häpnar. I ett förslag vill EU lindra kraven på kemiföretagens redovisning av farliga ämnen.

Sverige må vara ett litet land i ett av världens hörn. Men vi får aldrig låta oss köras över.

Tuffa på, Lena!

Inga kommentarer: