söndag, december 09, 2007

Jag går inte på allt.

Kebnekaise, eller Giebnegáisi som det egentligen bör stavas, krymper. Döende, krympande i skuggan av den mer stabila nordtoppen, som är en klippa. Sydtoppen består nämligen av is. Som alla vet, så krymper isarna i rätt rask takt. Både i arktis, Antarktis och i de svenska glaciärerna.

Av alla så har FOLKSAM (!!!) utsett sig till toppens räddare. Stor annons i DN i fredags.

Bilden skildrar räddningsaktionen "just nu".

Aha! December på Sveriges högsta topp, ser alltså ut så? Sol och vackert. Visserligen lite vind, det syns på flaggan, men ändå.

Hm! Här finns fler skumma saker. Är flaggan verkligen placerad på Giebnegáises sydtopp? Skulle det vara nordtoppen som ståtligt poserar i bakgrunden? I så fall kommer solljuset från öster, vilket får anses anmärkningsvärt, nu när solen överhuvudtaget inte går över horisonten. Dessutom verkar berget ha rasat ner i sydväst. Den enda brant som finns där har i alla fall tidigare legat i öster.

Hänger ni med?

Nej, flaggan verkar stå en bit under nordtoppen. Räddningsarbetarna är möjligen på väg mot den smala kam som leder till sydtoppen. Jag tycker att den ser ovanligt fräsch och ståtlig ut. Hög och tämligen odöende.

Nåja, vi lägger alla de där små detaljerna åt sidan. Nu skall vi i alla fall enligt FOLKSAM, kunna bli medräddare. Det gäller bara att gå med i deras pensionssparande, så fixar det sig.

Då har jag bidragit i minst 20 år.
Jag som trodde att mina pengar gick till VD:s lön.
Ni vet pitebon med dryga 300000 i månaden plus fria hemresor.

Nu vet jag att det är en annan höjdare som lönas.

Härligt!

*****


Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer: