fredag, februari 01, 2008

Har du en skinnsoffa...

.. i köket? Det har vi. Eller rättare sagt, hade. En hel natt. Lyxigt, va?

Vi väntar leverans idag. Den nya soffan är på gång. Så här sitter jag och väntar. De har lovat komma någon gång mellan elva och 14. Det betyder förstås att jag får vänta här till 2 minuter i 2. Så är det ju alltid, när man är pessimist.

Nu är jag orolig. Tänk om den nya soffan inte går in genom våra 80-centimetersdörrar. Visserligen är det standard, men ändå. Soffor nuförtiden ser ju ut som slagskepp.

En bidragande orsak till oron är skinnsoffan i köket. Igår kväll var vi ju tvungna att flytta undan den gamla soffan. Den skall hämtas av Återvinningsmarknaden på måndag. Alltså ställer vi in den i gästrummet, tänkte vi. Pyttsan. Vi vände, vi vred, vi kämpade och slet. Inte fick vi soffan genom dörrhålet. Och vi började mäta på tvären och längden och höjden och bredden. Nä - Det kommer inte att funka!

Sedan började vi förstås mäta alla dörrar. Samma mått överallt. Men hur i fridens namn har vi en gång fått in soffan, när den var nyinköpt? Den måste ha svällt. Det är enda förklaringen.

Desperation härskade. Skall vi såga den i två delar? Hjälper det? Nej, i så fall får vi klyva den istället. På längden! Hm..?!

Plöstsligt kom lösningen. Vi får bära in den i köket. Vår lägenhet har ett rätt rymligt kök och planlösningen är sådan att det inte finns dörrar mellan hall, vardagsrum och kök. Så fick det bli. Soffan fick en fristad stående upprätt på sin ena gavel, i ett icke utnyttjat hörn bredvid kylskåpet. Visserligen blockerar den en av dörrarna in till sovrummet, men friden är återställd. I alla fall för tillfället.

I morse tog grubblerierna fart igen. Hur i herrans namn skall killarna från Återvinningen bära sig åt för att få ut soffan?

Men så av misstag, öppnade sig Sesam, genom att jag, från sovrummet råkade slå upp dörren till köket och förvånat springa rakt in i den soffa, som plötsligt spärrade vägen. Jag samlade mig och betraktade åbäket från detta håll. En snilleblixt slog till. Det måste vara möjligt att trä soffan på högkant genom dörrhålet. Jag provar.

Har du skinnsoffa i sovrummet?

Det har vi!

*****


Andra bloggar om:

Inga kommentarer: