tisdag, mars 12, 2013

Jag gillar inte ...

.. när inspirationen tryter. Det känns trist när man inte tycker att det finns något att skriva om - att ventilera.

Men då har jag fått lära mig att man ska sätta sig ner vid datorn och bara skriva på. För det finns inget som heter inspiration, sägs det. Det handlar bara om hårt arbete vid tangenterna.

Nu är det ju så att det enda jag i stort sett gör hela dagarna är att arbeta hårt bakom tangenterna. Dessutom i koder. Och det kan jag från gång till annan bli rätt fascinerad över trots att det är nästan 40 år sedan som jag började jobba vid dator. Med koder. Vanan finns alltså.

Det är SE, DNSUS, DNN, FXE, QE40C0/13MAR, FQP, FXT, TST, IBP, DAN, FQC, SS, GGSUR, MPGG, MD, MU, DI (ja bara i TST:er, alltså), PM, PD, PPR, PBD, TTP, ITR-EMLA, med flera. De sitter där. I hjärnbarken. Sedan tillkommer ju alla nästan 5000 destinationskoder också. Inte för att jag kan alla, men många, många. Huvudet innehåller en hel del värdefullt vetande sida vid sida med det värdelösa. Folk ska till HKG, BLE, MMX och ACC. Men också till YEG, PJA, SYD, och EBB. För att inte tala om JSO, 294, 181, 004 och 070. Idag hade jag till och med MHQ, vilket inte är ofta, trots att det ligger rätt nära. Det mesta ryms där i cellerna.

Fast det där är ju fullständigt ointressant för dig.

Jag gillar inte när inspirationen tryter.


*****

8 kommentarer:

Turtlan sa...

En fin flygplats är KOA. Lite annorlunda. Det mesta är utomhus. Dit åker jag gärna igen och hälsar på kära kusin som bor där.

Vet Du var hon bor då?

Men vad står alla dessa bokstäver för? Inte flygplatsförkortningarna utan alla andra?

Hälsningar från KSD (den är enkel *L*)

Suzesan sa...

Ha ha du får diskdefragmentera dig Bert;)

Kram
/Susanne Hstd(N-Län.)

Mian sa...

Jag funderar på hur många stationsnummer jag kommer ihåg från SNAP-tiden... Det var många år sen jag jobbade med detta. Vår egen funkisstation 60 och ytterligare ett ansenligt antal sitter som de ska iaf :-)

Bert Bodin sa...

Turtlan: KOA är också rätt enkel. Värre är det med YMX. Om man inte vet, förstås. ;-)

Bert Bodin sa...

Suzesan: Det är gjort! Vi får se om det får någon effekt.

Bert Bodin sa...

Turtlan: Alla de där övriga koderna är kommandon av olika slag. Dels för att få information, dels för att åstadkomma saker i alla olika delar av en bokning.

Bert Bodin sa...

Mian: Många, många, många koder från SNAP-tiden sitter i huvudet och väl är väl det. För de används även idag i fler sammanhang än du kan ana. Där har jag en stor fördel framför mina yngre kamrater, som måste använda klartext i alla sammanhang.

Elisabet. sa...

Ja, tänk vad som ryms i våra hjärnor!
I min vimlar det av 4011, 4629, 4807 och 3047.
Bland annat.

(Plu-nummer för bananer, purjolök, kvisttomater och färska dadlar).

Sen tillkommer några hundratalet ytterligare.