onsdag, mars 13, 2013

Så går jag till sängs ...

.. med skammen över att det finns företag i Sverige som handlar med slavar. Stora skogsindustrier utnyttjar hål i lagstiftningen och tjänar på så sätt blodspengar.

Jag tänker på SCA och Holmen, samt deras underhuggare Skogsnicke AB. Två stora jättar, en mindre entreprenör, som utan etik får fortsätta sin verksamhet. Och en VD för arbetsgivarorganisationen SLA som förbehöll sig rätten att inte tycka någonting om någonting.

Slutligen en migrationsminister som "funderar", "funderar" igen och igen, men inget gör.

Det är skamligt, och jag skäms.

-----

.. med funderingar över det jag såg i programmet Kobra ikväll. Den anarkist som på fullt allvar, verkar det som, tycker att alla människor på jorden ska utrusta sig med ett vapen. Var han psykopat, månne?

-----

*****

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, den där VD:damen ..., där måste anställningsvillkoret ha varit att se så iskall ut som möjligt och gärna vara det också.
Vilket trams!

Och att det ska vara så svårt att säga att det här är för jäkligt dåligt .., det här SKA vi ta tag i!

Bert Bodin sa...

Elisabet: Exakt det, skulle jag också ha önskat att hon hade sagt. Eller någon av de andra mähä:na.

Men man får ju ändå högakta vår supermoderate migrationsminister. Han ska ju i alla fall "fundera".

Bah!

Kattvakten sa...

Sveaskog outsourcar naturen och lägger ut den på anbud med villkor att Sveaskogs storbonde med sällskap får jaga älg.

Håckren, jakt och stugor

Län: Jämtland

Kommun: Åre

Avtalsform: Partiell upplåtelse hög- och småvilt

Areal: ca 3 379 hektar

Ett enastående tillfälle och ett unikt område. Nu finns möjligheten att arrendera Håckren, en tidigare kronojaktsmark belägen i och intill Ekopark Håckren. Det rika växt- och djurlivet nedanför fjället tillsammans med jakträtt och service som stugor, bastu och grillkåta skapar bra förutsättningar för att utveckla denna pärla på ett långsiktigt och hållbart sätt.
Området

Ett ca 3 379 ha stort fjällnära område med fantastisk natur vid Hottögsfjällets fot och Håckrenmagasinets södra strand. Området är av vildmarkskaraktär med gammal tallskog och hänglavsklädda granar. Marken hyser en mängd myrar, tjärnar och bäckar som letar sig ner från fjället. Håckren erbjuder bra bärmarker, mindre stigar/ leder, kulturvärden som bl a fångstgropar och ett rikt djurliv. Marken är ett högklassigt område för jakt, viltspårning och skådning samt andra typer av naturupplevelser. Här trivs tjäder och andra skogsfåglar men även älg, björn och kungsörn samt att det ibland passerar lo. Håckren ligger ca 4 mil söder om Åre och 9 mil väster om Östersund.

För ett ögonblick svindlade tanken. Vad händer om Ærø synnerligen naturkunniga folkaktiebolag lägger ett sockrat anbud? Men skall Sverige verkligen sälja ut sin natur?

Att jämföra med Marie-Louise Ekmans kommentar om Stadsteaterns beslut att anlita bemanningsföretag.
De som arbetar bakom kulisserna. De kan köpas upp litet här och där.

Att se en människa förnedra en annan ­människa är plågsamt.
Och det sker just nu.
Framför våra ögon.
Inom en massa områden.

Och jag reagerar när det handlar om den ­arbetsplats jag rör mig inom. Nämligen teaterns.

Efter beslut om hopslagning av Kultur­huset och Stadsteatern undersöker nu en revisionsfirma vilka som anses tillhöra en konstnärlig kärnverksamhet på teatern och vilka som inte gör det.

Utifrån synen vilka som anses ­behöriga så planerar man att lägga ner kostymateljéer och ­tillverkningsverkstäder och i stället ­lägga ut verksamheten på bemanningsföretag.


Läs mer i DN.




Anonym sa...

Jag kunde inte se Uppdrag granskning som det var tänkt. Syrran var klok nog att säga att jag ska kolla på reprisen istället, för som hon sa "förra gången när du sett det på kvällen kunde du inte sova".
Men jag läste om det i tidningen och jag skäms över vårt land. Inte nog med att Skogs-Nicke är en idiot av sällan skådat mått, dessutom får han ju fortsätta att driva sin slavhandel utan att staten ingriper och det värsta av allt är att inte ens den svenska staten verkar kunna skriva papper som är juridiskt giltiga: "Det visade sig att de statliga dokumenten är värdelösa".
Fy fan för detta ruttna land.
Dinah