Desserten ska vi bara inte tala om. Ingredienserna finns. Men sedan gäller det att hitta på hur de ska användas.
- Hm... Karamellisera, kanske. Efter snabbt uppkok i vitt vin? Med kardemumma. Och vanilj. Hm??
Vi står för middagen idag. Hos goda vänner. Värdarna tar över imorgon, då sällskapet blir fullkomligt. Det blir så att säga två midsommaraftnar.
Glada, förhoppningsvis.
Detsamma önskas dig.
*****
Glad midsommar på er också!
SvaraRaderaHär är det väl också hyfsat lugnt. Turisterna kommer välförsedda och fulltankade för att fira svensk midsommar i lugn & ro. Det börjas idag.
SvaraRaderaPå söndag firar danskarna sin Skt.Hans, den riktiga midsommaren. Dvs endast de mest vältränade som står upp tidigt måndag morgon.
Kattvakt: Och till vilken kategori tyr du dig. Den svenska eller den danska. Eller båda?!!
RaderaDen danska kulturen är vanligtvis betydligt mer stillsam med bål, tal, regn, paraplyer & sydväst innan man går in för att smörja kråset med god mat. Mer väluppfostrat för man har inte brännvinskulturen. Just nu öser det ned. En smula avslaget.
SvaraRaderaLiten middag och en tillställning med fernisering av bildkonst blir det. Lugnast så.
Svenskar avslöjas direkt när de med färjan kommer från sina inköpsrundor i Tyskland. Bilarna är tungt lastade med öl och sprit. Norrmännen är inte heller mycket sämre. För att minska gränshandeln sänks ölpriserna i DK och det har mer eller mindre utbrutit ett priskrig.
Glad och solig Midsommar önskas er också! (Tittar in här på din trevliga blogg då och då, men har inte kommenterat ännu. :) Lisa
SvaraRaderaLisa: Tack och välkommen hit. Alla bidrag i kommentarerna uppskattas.
Radera