söndag, december 08, 2013

Ny karriär

Årets julfest - ja, vi brukar bara ha en per år - gick av stapeln igår kväll. Med den vanliga lilla förfesten på jobbet och sedan färd mot okänt mål. Ibland lite längre, igår räckte det med lokaltrafikens Linje 7 till en kvarterslokal, där våra chefer fixat och tog emot på trappen. Glögg vid fjärdens strand, i brassken, innan vi fick gå in i värmen.

Placeringskort
Sedan följde julklappsutdelning med sedvanligt individuellt rim till var och en av oss 37 närvarande. Ett gediget jobb. Det anspelar alltid på någon händelse under året, som man varit med och orsakat, eller råkat ut för. Man får igen, så att säga.

Mat och dryck och lek och dans. Och glada medarbetare. Som personalansvarig blir man också ställd mot väggen. Det är också sed att vår chef, vår ekonomichef och jag ska tävla. Den här gången inleddes turneringen med dart. Där spelade jag ut mina två kolleger med enkelhet. Rusade iväg i poängen skyhögt över deras mediokra träfförmåga och utvisades. Jag visade var skåpet skulle stå och fick omdömet "överkvalificerad".

Så istället för att vara matkunnig har jag nu blivit dartmästare.

Ständigt denna förändring.

(Fast jag behåller nog matkunnandet i smyg, trots allt.)

*****

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det kostar att ligga på topp. Grattis!:)
Blir varje år lika imponerad av era generösa (enligt region-skåne-mått.mätt) julfester.
/bettankax

Bert Bodin sa...

bettankax : Vi har en företagsledning och ägare som förstår att uppskatta det vi gör.