söndag, oktober 26, 2014

Vad har hänt

24 år tog det. Efter ett ständigt harvande och gnyende två gånger varje år, alltså vid minst 47 tillfällen tidigare.

Återkommande anfall av illamående och konstiga symptom, sömnlöshet, eksem, förvirring och andra märkliga och för läkarvetenskapen okända orsaker. Dock på senare år väldokumenterat i sociala medier, bloggar etc.

Igår kväll gick jag och lade mig som vanligt vid elvatiden, eller möjligen något senare. Jag sov gott och vaknade den vanliga tiden, dvs vid halv sju. Trots att jag är ledig. Det är ju söndag, och även om jag numera åtnjuter flera sådana dagar i veckan, så är jag rätt strikt med att hålla samma tider alla dagar. Det blir som bäst.

Givetvis väntade jag en timme extra innan sängkanten intogs igår kväll, för att invänta klockslaget 23.00 vintertid. Klockan hade alltså ställts tillbaka redan då. På så sätt rådde inget tvivel om hur det stod till, när jag slog upp mina grågröna på morgonen. Klockan var tjugo i sju. Basta!

Den där, för många svenskar ångestskapande har jag, förmodligen på grund av ovanstående beskrivna metod, aldrig upplevt.

Och märkligt nog har jag idag inte hört, eller sett ett endaste gny över den nya tideräkningen. Det tog alltså 24 år innan svensken lärde sig.

Grattis Svea och Sven och alla era medmänniskor!


*****

Inga kommentarer: