lördag, oktober 25, 2014

I dagens tidning ...

.. hittar jag en intervju med min kollega på privatreseavdelningen. Den avdelning där jag inte har någon kompetens. Tur att Åsa och hennes närmaste kolleger finns.

Hon får den obligatoriska frågan som ofta ställs till oss.
- Behövs ni, nu när alla bokar själva på nätet.
Uppenbarligen är det så att vi behövs. Jag har hört samma fråga i snart 15-20 år, de vill säga i nästan hälften av mina yrkesverksamma 44 år i branschen. Så många gånger har vi blivit "dödförklarade" att vi måste ha fler liv än rätt många katter sammanlagt.

På företagssidan där jag haft min hemvist gör vi det vi är bäst på, nämligen hålla koll på att den enskilde resenären får del av de avtal som slutits med olika leverantörer. Eller att resenärerna håller sig till företagets resepolicy. Det är det många, många företag som uppskattar. Så kan de själva istället fortsätta att vara bra på det som de är till för. Sin egen verksamhet.

Det lönar sig bäst.<<<>>>

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, det där har fascinerat mig .., att resebyråerna finns kvar .., precis det du skriver om.
Det är mycket man inte vet här i världen. Skulle vara oerhört intressant att få vara med på ditt jobb en dag (eller ditt förra jobb).

Bert Bodin sa...

Elisabet: Men om du tänker dig att en överläkare ska sitta och fixa sin konferensresa till Montreal, med flygresa, hotell, konferensregistrering, markstransporter etc. ... När ska hen ha tid för patienterna?

Eller att en bilförsäljare som ska lära in sig pä en ny modell i Göteborg, men aldrig varit där, eller är ovan att resa överhuvudtaget, ska sitta och fippla på nätet, sätta sig in i alla bokningsregler, betala med sitt kort och sedan skriva reseräkning för att få tillbaka alla utgifter från arbetsgivaren en eller två månader senare.

För att inte tala om när någon sitter i möte hela dagen på sitt resmål och hemresan plötsligt blir inställd, eller förskjuten i tid pga väderläget, eller någon strejk. Ska då den personen bryta det viktiga mötet för att sätta sig vid sin dator och försöka fixa till resplanen.

Du ska veta att vi löser mycket, mycket, mycket i det fördolda.