lördag, februari 07, 2015

Ankomst

Vi fick lugnande besked. Alltså åker vi iväg, efter en långfukost. E4 var lite lurig, men småvägarna närmare stugan var mera vinterlika, vilket i det här fallet betyder vita fina och inte speciellt hala. Det verkar också som att regnet över Luleå igårkväll inte nådde hit.

Samma gällde för skogsvägen fram till stugan. Men det var gigantiska plogkarmar, så vi förstår att Plog-Göran haft ett styvt jobb. 

Att öppna dörren var däremot inget som kunde göras utan vidare. Det blev till att skotta först. Men det går i ett huj och snart kan vi ta stugans insida i besittning. Den välkomnar oss med 8 plusgrader. 

En idealiskt temperatur för tulpaner, visar det sig. En fräsch bukett står på bordet. Det är drygt två veckor sedan vi ställde dem där och jag gick i funderingar om att vi skulle köpa nya, innan vi åkte ut. Det behövdes alltså inte. 

Efter kaffe och brasa tar vi itu med mera utearbete. Fåglarnas matställen var tomma som januaribörsar. De fylldes på efter mödosamt krypande i den meterdjupa snön. Vips kvittrade det till frn en tall i närheten och en förlöpare kom för att kolla menyn, och återvände sedan till sin kvist för att lägga ut nyheten på Näbbook. Och snart var ruljansen igång.

Jag fortsatte med att skotta fram belysningen som lyser på ett par av våra närmaste träd. Det är små LED-strålkastare som är förvånansvärt effektiva, trots 1watts förbrukning. Men det gäller ju inte så länge de är översnöade. Men nu är de framskottade till nästa snöfall.

Och jag kan koppla av. Ja, efter takskottningen, förstås. 
Länge leve tulpanen


*****

Inga kommentarer: