söndag, februari 01, 2015

Klipphängaren ...

.. från i onsdags ... Har du glömt den? Har du inte legat sömnlös alla nätter, och suttit starkt grubblande alla dagar sedan dess? Vart hade det förlorade påslakanet tagit vägen?

Det kan jag nu tala om.

På något outgrundligt sätt (fast de mest otroliga saker kan ju hända i en tvättstuga) hade två påslakan förenat sig. Det ena hade helt enkelt krånglat sig in i det andra. Helt och hållet, och låg där och trynade tills vi förlöste det.

Hur det går till därinne, skulle jag vilja få dokumenterat. Öppningen längst ner på påslakanet är ju inte precis stor. Ibland kan det nästan kännas halvt hopplöst att med vilja få in täcket den vägen.

Men man kanske skulle använda tvättmaskin nästa gång man bäddar rent.
Lägg i ditt påslakan tillsammans med täcket. Kör en 60 graders kulör- eller vittvätt (Spelar ingen roll vilket. Huvudsaken att det är torrtvätt.).
Gå och ta en lång fika, eller ta en tur på stan. Hämta sedan ditt färdigpreparerade påslakan och bädda sängen.

Kom sedan ihåg varifrån du fick tipset.
Tack!

*****

8 kommentarer:

Ingela sa...

Det händer ofta! Alltså att påslakan äter upp annan tvätt. Ibland kan all tvätt i trumman ha hamnat inuti ett påslakan. Men förklara det, det kan jag inte.

Elisabet. sa...

Just det. Precis som Ingela skriver är det. Men tack ändå, Bert.

Bert Bodin sa...

Ingela och Elisabet: Jo - Självklart. Men att ett helt påslagan, och bara ett påslakan "glider in" i ett annat.....
Nä - var nu inte så förnumstiga. En och annan strumpa, eller t-skjorta kan jag köpa, men.....

Där fick man för att dela med sig av värdefulla tips. Hm!

Bert Bodin sa...

... å förresten ....
Varför har damerna inte delat med sig av tipset förr då!?? Snåljåpar!

Ingela sa...

Hm, om en strumpa gömmer sej i påslakanet och inte kommer till rätta förrän nån ska bädda med det, det kan jag förstå. Ärligt talat så tänkte jag inte på att tipsa om "det hungriga påslakanet" när ett helt påslakan var försvunnet. Men det kanske var ett mycket tunt och diskret litet påslakan. :)

Bert Bodin sa...

Nädu - Det var ett rejält. Ett av de dyraste vi ägt. Haha..... Det var ju därför paniken låg nära, när vi inte hittade det.

Anonym sa...

Jag var lat och vände inte påslakanen ut och in men det gjorde de själva,
så jag fick göra jobbet i alla fall.
/Helena

Bert Bodin sa...

Helena: Känt fenomen. Jag brukar vända t-shirts rätt innan jag stoppar in dem i maskinen. De kommer ut aviga. Då ändrar jag mig och lägger in dem aviga. Hur tror du de kommer ut? Ja - Inte är de rättvända! Forskning efterlyses. ;-)