fredag, september 28, 2018

Arbete och fritid

Vacker dag för utejobb. Vi fixar med lite av varje som hör hösten till. Utemöbler ska in i förråd. Inte alla, men några sköna middagar ute på terassen kanske inte är realistiska att förvänta sig.

Krukor med ettåriga  växter som  börjat se risiga ut, eller halvt uppäten som en krysantemum på farstubron, töms och åker in i samma förråd.

Kajakerna förbereds för att packas in i presenning. Regnvattentunnan töms. 
Vattenslangen som är upplindad på slangvindan innehåller ju en del vatten, som måste tömmas. Vill inte ha 50 meter sprucken slang nästa vår.

Men snart kan vi ge upp och går långa rundan i skönt solsken. Ser höstfärgerna. Ser nyutslagen rödblära. Ser en jägare fatta posto på en plats längs skogsvägen mot byn. Ser öar ute i den blå fjärden.

Det är höst. Den kom snabbt.

*****

8 kommentarer:

KulTur i Natur - Tony sa...

Här är utemöblerna redan inställda. I år blev t.o.m. vinterhjulen påsatta tidigare än vad lagen säger, mest för att ha det gjort. Några fina höstfärger har ännu inte kommit, om de ens kommer i år, men just nu visar termometern strax under noll så kanske vi får lite färgsprakande natur här också.

Bert Bodin sa...

Oj. Vinterdäck redan?

Men torr sommar lär ge sprakande höstfärger, så vänta bara.

Anonym sa...

Japp, alldeles för snabbt! Jag hinner inte riktigt med.
Christel

Bert Bodin sa...

Sävliga skåningar.

😉

Cecilia N sa...

Mina vintertassar på bilen ska på inom en vecka!

Bert Bodin sa...

Men ... Får man det, så tidigt?

Cecilia N sa...

Om det är frost lite hur som helst och man ska ut och skjutsa på andras dyrgripar (ungdomar) så borde det vara en anständig försiktighetsåtgärd.

Jag känner till ATT det finns datum för däckbyte. Men när vädret inte läser almanackan så är det vädret som gäller.

Bert Bodin sa...

Rätt tänkt.