onsdag, september 19, 2018

Sju timmar senare

Väckarklockan ringde tio över fyra. Den brukar inte ringa alls nuförtiden, eftersom jag är arbetsbefriad. Men idag var det nödvändigt. Taxin hämtar om trekvart. Det ska bära iväg utomlands.

Sju timmar senare dimper vi ner i Frankfurt, bara för att bli upphämtade av en buss för vidare transport längs Rhendalen. Slutdestination Rūdesheim, en liten stad känd för sina vinodlingar. Här blir vi inkvarterade på hotellet.

Men ingen rast och ingen ro. Det blir lunch med vinprovning på en liten krog i nästa kvarter. Och efter det bär det upp i det blå igen. Denna gång med linbana över vinsluttningarna. Samma sluttningar som vi sedan vandrar nerför tillsammans med en guide, Hansi, som också var den som höll i vinprovningen vid lunchen.

Här odlas till 80 procent riesling, som ger det typiska vita vinet. Återstående produktion är från Pinot noir, som heter något helt annat på tyska, och blir till rödvin.

En stunds vila efter fotvandringen. Sedan blir det middag på en annan krog runt hörnet. Men inte nog med det. Drosselgasse heter en gränd fylld med små krogar och vinställen. Här blir vi bjudna på Rüdesheimer kaffee. Det är cognacsflamberat (?!!) kaffe toppat med vispgrädde.

Sedan blir det vin och dans. Kvällen blir lång.

Här lämnar vi Sverige. Skanör till vänster, och såväl Öresundsbron som Turning torso kan urskiljas i diset, av den skarpsynte.

Frankfurt am Main

Den varma och torra sommaren har gjort att de mesta druvorna redan skördats. Ungefär en månad tidigare än vanligt. Men här och där finns fält, där de sitter kvar i rankorna.

Det är sensommarvarmt i Rhendalen.

6 kommentarer:

Tony sa...

Det gäller att vara i god form som pensionär :-)

Bert Bodin sa...

Rent slitigt! 😊

Unknown sa...

så härligt, önskar er en trevlig resa

Bert Bodin sa...

Tack Greta. Vi har med oss fler från englandsresan.

Unknown sa...

härligt...jag åker till Pärnu (Estland) nästa lördag på en veckas spa, gjorde samma resa ifjol vilket var helt underbart, så en favorit i repris. Har en resa inbokad i Maj till Bayern/Österrike med besök till bl.a. Örnnästet så lite finns att se fram emot. hälsa alla så mycket och det så bra.

Unknown sa...

fel av mig, jag åker i början av April och inte i maj