fredag, juli 28, 2023

Visserligen ska jag ta det lugnt ...

.. men lite jobb kan jag inte avhålla mig från. Särskilt med den välsignade gräsklippare som går på batteri, som gör (o-)gräsklippningen till en barnlek. Om man jämför med Husqvarnas handjagade, alltså. Den som dessutom sällan funkade som den skulle.

Men visst blir jag svettig också nu. Och bara för att testa så tog jag tempen när jag var klar. 36,6 blev det. Godkänt.


*****

20 kommentarer:

Monet sa...

Man får inte ögonblicklig feber av att klippa gräs. Det är inte en indikator att förlita sig på. VAD är det som gör det så svårt att hålla sig i stillhet och ägna sig åt t ex ogräsrensning, trevlig bokläsning, stilla promenader och ev lättsamt hushållsarbete och lämna den här sortens jobb åt den den friskare i relationen?

Du har precis avslutat en antibiotikakur för en mycket allvarlig infektion. Don’t press your luck! Önskar och hoppas ”Doktor Monet”

Eliza sa...

Ja,vad skönt att det börjar gå tillbaka till det "vanliga"🤗Handjagaren..Herregud,som tonåring (50 år sedan)blev jag satt med den,inte orkade jag det..Nä,den fick fadern sköta,inte slapp man undan för det,skulle man få middag,var det bara att rensa ogräs,då istället..Nä,skojar bara,så klart att jag fick mat😂 Men skönt att din sjukdom gick så bra 🤩

Elisabet. sa...

Måtte vara praktiskt med en batteridriven gräsklippare. Vi har ju en elektrisk, vilket innebär låååång sladd som man så småningom lär sig att hantera, men det tog tid. Numera känner jag mig som en same som ska fånga in renar, ja, med lasso. På samma sätt svischar jag iväg sladdarna.
Vi har visserligen en robotgräsklippare, men jag tycker att det känns skönt att röra sig och tar paus när jag blir trött. Antar att du gör likaledes och tomten att klippa är kanske inte enorm. Jag förstår dig. Skulle säkert ha gjort samma sak. Hoppas att du nu klarar dig från biverkningar.

Bert Bodin sa...

@Monet

Fick inga direkta förhållningsorder från läkarna.
- Du kan göra det du orkar. Men inte förrän kuren är avslutad.

Bert Bodin sa...

@Eliza

Handjagade gräsklipparen var felkonstruerad från grunden. Hjulen slutade ju snurra pga det gräs som snodde in sig i apparaten.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Sladdar är jobbiga. Har en trimmer med sladd. Där kan jag tolerera den. 😊

Men den där klipparen är bra.

Kristina sa...

Ja, alla dessa typer av gräsklippare man har tvingats umgås med genom åren ... Har nu
landat i att en robot sköter detta med att hålla gräsytorna snygga. Så evinnerligt tacksam över att mina söner envisades med, att jag skulle ha en så'n. Själv envisades jag med att "det var ju så'n bra motion, att flänga runt med en gräsklippare". Sönerna hade rätt - motion kan fås på annat mycket roligare sätt!








eldriven mackar

Bert Bodin sa...

@Kristina

Har du döpt din robot. Hör att många betraktar dem som sällskapsdjur. 😊

Monet sa...

Min man som haft samma allvarliga sjukdom som du två gånger, också akutinlagd, fick i Frankrike stränga förhållningsorder att inte anstränga sig fysiskt alls under flera veckor efteråt. Där är man i och för sig mycket mera noga med konvalescenstid för allt eftersom man är extremt mån om att patienterna inte ska få återfall. Man har inte samma generösa sjukskrivnings- och ersättningssystem som i Sverige så man återgår inte till arbete eller fysiska aktiviteter förrän man är fullständigt frisk. Här i Sverige, vid ett av storstockholms största sjukhus var instruktionen densamma. Ingen fysisk ansträngning under lång tid - endast lättare rörelser och promenader. Inga lyft ens av matkassar t ex. Så råden varierar uppenbarligen!

Bert Bodin sa...

@Monet

Jag har haft regeln 'lyft inte ens ett mjölkpaket', efter en operation. Men nu fick jag avgöra själv.

Anonym sa...

Som sagt: olika förhållningssätt. Och självklart är du den som avgör vad som känns bra och bäst för dig. Hoppas nu allt går vägen…

Monet sa...

Skrev Monet ovan

Babsan sa...

Vet inte om det är skillnad på män eller kvinnors förhållningsorder.Jag har legat inne många gånger med intravenös behandling för övre urinvägsinfektionmen aldrig fått förhållningsorder någon gång jag har varje gång känt själv vad jag kan göra och vad jag inte bör göra.Det tar ett tag att få,tillbaka krefterna

Bert Bodin sa...

@Babsan

Din erfarenhet stämmer med min.

Babsan sa...

Värst för mig är att jag inte känner eller har besvär förrän det är riktigt akut.Har hänt otaliga gånger .Blir då några dagar på,sjukhus.Har problem med njursten med men det känns kan jag lova….

Bert Bodin sa...

@Babsan

Besvärligt!

För mig uteslöts njurproblem.

Kristina sa...

Nej, roboten har inte döpts, men det är definitivt en "han"!

Bert Bodin sa...

@Kristina

Se där!

🙃

Thalassa sa...

Fin - och bra! - gräsklippare. Vi har en likadan efter att förra året pensionerat handjagaren. Äntligen! Jag kunde då inte klippa med min opererade handled; något som jag ville göra. B har dessutom envisats med att klippa häcken ”för hand” (= bra träningspass) ända till för ett par år sedan. Han ledsnade då på att ideligen få erbjudanden om att låna grannars motordrivna. Säger han …

Bert Bodin sa...

@Thalassa

Se där!

Det är bara att ta till sig tekniska hjälpmedel, som funkar bra.