söndag, november 12, 2023

Pulshöjare

Igår på eftermiddagen kom en liten pippi på besök utanför fönstret  när vi satt och fikade. Den satt på fönsterblecket eller på spröjsarna och tittade in. Ibland dunsade den mot fönstret, vilket gjorde att jag gick ut på altanen för att kolla att den inte skadat sig. 

Men jag hittade den aldrig.

När jag idag på morgonen ligger och väntar på frukosten, kommer Benke upp ...
 - Det är en liten fågel här inne. Den sitter på soffan.

Det blev en jakt på den lilla fina fågeln, som finurligt försökte göra sig oåtkomlig. Vi stängde dörrar till övriga utrymmen och koncentrerade oss på kök och allrum, där vi dessutom hade möjlighet att öppna utåt. Men den ville inte. Flög istället och satte sig vid fönstren och tittade ut. Så fort jag närmade mig flög den åt fel håll inåt i rummet. Satte sig på spisen, någon stolsrygg, krukväxt, soffa... allt utom att ta sikte på den öppna dörren.

Men till slut for den som en pil rakt ut genom altandörren som stod på vid gavel mot de 10 minusgraderna därute. 

Puh!

För våra liv kan vi inte begripa hur den hållit sig dold sedan den flög in, vilket måste ha skett när jag var ute och sökte den på eftermiddagen. Hela resten av dagen, när vi åt middag, kvällen ..... Satt den bara tyst och iakttog oss?

Osäker på vilken fågel det var; liten som en gärdsmyg, men utan den uppstående stjärten och inte lika strimmig på bröstet. Ganska orädd. Det var inte panik som präglade jakten. Den bytte helt logiskt position när jag kom för nära. Ibland var jag bara en halv meter ifrån den.

Men till slut beslöt den välja den öppna dörren och vi kunde påbörja frukosten.

Utanför fönstret stod ett rådjur avvaktande, och undrande över kalabaliken.


*****

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Å, vad det är underbart att ha vilda djur i sin närhet!

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Visst är det. Och vilka mysterier som kan uppstå.

Gunnel sa...

Vilka fina bilder du tar av djur och natur.

Bert Bodin sa...

@Gunnel

Tack! Man försöker.😊