onsdag, maj 22, 2024

Den gubben ...

.. går inte.

Jag förstår att det lätt kan bli problem, när ett så'nt här mejl dyker upp i postlådan. Lätt gjort att man klickar på länken av nyfikenhet. Men det bör man låta bli.

Däremot kan man klicka på avsändaren och en ledtråd. Jag gjorde det och kunde konstatera att adressen inte tillhörde Försäkringskassan. Däremot är telefonumret man hänvisar till 'äkta'.

Bedrägeriförsök går jag inte på.

*****

9 kommentarer:

Monet sa...

Har en svensk väninna, bosatt i Frankrike som fått exakt samma mail. Där var avsändaren .au - alltså australiensisk. Redan det räcker ju för att inte klicka sig vidare!

Monet sa...

… och skulle jag säga: vem tror att svenska försäkringskassan delar ut (fantasibelopp) men i EURO?

Eliza sa...

Såå tråkigt att någon fortfarande går på smutsiga,försök att komma över ens pengar.Är själv pensionär och glad att mina äldre släktingar inte har bankid,andra släktingar ser till att deras räkningar blir betalda🫠Man ska vara misstänksam mot allt idag..Konstiga tider vi lever i😱

Gunnel sa...

Trots alla varningar är det ändå många som låter sig luras. Det är enorma pengar dessa skojare lyckas sno åt sig. Trist att man ska behöva misstänka allt och alla.

Bert Bodin sa...

@Monet

Den här var en adress som slutade med .com

Min varning gäller också att man inte av nyfikenhet ska klicka på länkar i sådana mejl. Det kan leda till att man blir hackad.

Bert Bodin sa...

@Eliza

@Gunnel

Jo - det är trist att man måste vara på sin vakt hela tiden.

Monica sa...

Det är en tragisk "utveckling", finns inom alla områden idag. Inom olika försäkringar också som alla har så nästlar sig skumma typer in, är också väldigt segt i Sverige att åtgärda eller, det får fortsätta.

Anonym sa...

Läste, nästan 250 000 svenskar blev bedragna förra året och väldigt få brott klaras upp, läggs platt ned, så lönsamt.
Tragiskt är bara förnamnet. Jag ser alla som ev kriminella, lite tråkigt men allt går ju nedåt numera.
Vackert i naturen i alla fall 😄🏊🌹🌻🐿️🦔🦌🦉

Anonym sa...

Monica var det.