måndag, maj 20, 2024

Så var det måndag ...

.. igen, och inget särskilt på programmet. Det blir lite fotvandring i det kalla vädret. Jo - vi har fått kallt igen. Cirka 10 grader och en envis nordvind. Men det är bara att klä sig i vårstassen och ge sig ut. 

Jag måste säga att jag tycker det är märkligt hur, särskilt unga människor, verkar helt termometeranalfabeter. Möter många i shorts och t-shirt. Både tjejer och killar. Inte ser de ut att må särskilt bra i vindstötarna, men det är väl tjusigt förstås. Och de verkar resonera som så, att det var ju varmt igår. 

Men hur det är idag, har de ingen aning om, för det berättar inte Tik-tok. 

Nåväl - de får göra hur de vill. Jag tycker bara det är konstigt.

Eftermiddagen ägnas delvis åt fönsterputsning. Främst balkongens inglasning där insidan blir klar snabbt med fönsterputsapparaten. Utsidan, däremot, får jag ta när det är lite behagligare väder. Men nyttig känner man sig, när det är klart.


*****

3 kommentarer:

Elisabet. sa...

Dom kanske är härdade ...,-).
Själv bär jag ALDRIG t.ex långkallingar och har i princip samma typ av kläder året om.
Ja, en ullkappa har jag förstås, den vilar nu tills det blir kyligare någon gång i oktober/november. Min son som snart är 38 år, går i t-shirt året runt och har aldrig velat ha varma kläder. Ofta bara skinnjacka över, men det är klart, i Skåne är det ju inte kallt som i Luleå. Döttrarna däremot är exemplariska vad beträffar att klä sig efter väderleken. Som du förstår brås dom inte på sin mor.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Hur har dina döttrar kunnat bli så kloka? ;-)

Elisabet. sa...

Bert: Brås nog på sin farmor, kanske ,-)