söndag, juni 23, 2024

Nej, jag spanar inte ...

.. aktivt efter insekter. De dyker bara upp i mitt synfält, när jag är ute och går, eller fixar något på tomten. Och kameran har jag alltid till hands. Mobilen, alltså. Så då är det bara att dokumentera.
Idag träffade dessa varelser mig:

Skogsödla

Skogsnätfjäril

Humlebagge

Brunsprötad skymningssvärmare.

Okänd art av blåvinge. Jo så är det.

7 kommentarer:

Monica sa...

Och i Mora får sandödlan eget naturreservat. Fina foton du tagit på dina kompisar. Roligt att se. Här vid vår stuga i en av de stora asparna på tomten tjoar hackspettungar oavbrutet. Blivit en sevärdhet för badgäster och vi fotat och filmat. Lite roliga att de tittar på en så intresserat, har du också mat?

För övrigt är vattentemperaturen fullt godkänd i sjön, 25.6 grader.

Bert Bodin sa...

@Monica

Nej. För närvarande matar vi inte fåglarna.

Monica sa...

Jag menade att de glupska ungarna tittar på oss och frågar om vi också kommer med mat😄, både mamman och pappan kommer med näbbarna fulla. Men de väntar ännu mer tydligen. Ibland lite synd jag inte bloggar mer, har så fina och roliga foton på dem. Faktiskt aldrig sett hackspettungar i bo, ett litet runt hål i den tjocka aspstammen.

Bert Bodin sa...

@Monica

Jaså - bloggar du? Hm...

Monica sa...

Ja, inte bloggar längre skulle det nog stå.

Får skylla på att jag jobbat med trädgård nåt vansinnigt sen i onsdags. Tanken var att ta det lite lugnt men jag kan inte se röra och dessutom tre nedblåsta träd. Men visst har vi firat midsommar också men faktiskt har alla jobbat väldigt här på stuglandet. Fyra av stugorna ägs av pensionärer som vi, tio stugor har fått yngre ägare och så lugnt firande de haft och trevliga. Det gick vildare till när 80-åringarna firade innan de sålde eller dog.

Elisabet. sa...

Underbar bild på ödlan- utropstecken x 4 -.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Tack.

En ständig inneboende hos oss. Under altanen.