fredag, juni 14, 2024

Så'na här da'r ...

... blir'e inte mycke' gjort, förutom att man bälgar i sig vatten, håller sig i skuggan, tar ett dopp, och slöar. 

Vi håller oss på hotellet eller i en omedelbar närhet än så länge. Vi får se om vi orkar masa oss till någon krog när det kvällas.

Jag är definitivt ingen tropikmänniska.

*****

3 kommentarer:

Monica sa...

Elektrolyter mycket viktiga tillsammans med glukos. I liter vatten, en halv tsk salt (ej ört) plus 6 tsk socker, allt med riktiga teskedsmått. Efter torsdag och fredag som varnats förr hos er även här i media behövs det. Så inte bara salt utan glukos viktigt som levern töms på och det ska alltid finnas ett lager.
Alkohol noll, i synnerhet med den procenthalten. Men skönt ni verkar må bra och har koll på varandras måenden, fler letas det efter nu på vandringar.

Monica sa...

Lite konstig text kanske😄men torsdag och fredag varnades i media här om Grekland och dess öar. Aldrig så hett redan i maj-juni som det är nu.

Och måste läsa på om "känns som" ... som meteorologerna skriver och det är lika viktigt som att när det är plus 40, så betyder med den luftfuktighet som bildas m m att temperaturen kan motsvara plus 60. Ungefär så det förväntas i Grekland även om temperaturen visar lite lägre igen så kan "känns som" vara ännu högre än vid den något lägre temperaturen. Plus solhettan på det, det här är bara lufthettan.

Men två kloka ihop fixar nog det😉

Bert Bodin sa...

@Monica

Vi fixar det.