fredag, juli 19, 2024

Att världen är ...

.. galen vet vi redan. Och galnare lär den väl bli när trumpnissen träder i tjänst igen.

Idag drabbas världen av dataproblem av odefinierat slag. Flygtrafik kan inte kommunicera. Många andra verksamheter är också drabbade.

Radion började låta konstigt vid 11-tiden. I alla fall P1. Och när tolvslaget från Stockholms stadshus hördes redan klockan 11.15, följt av dagens dikt. 

Då börjar jag ana ryssen.

*****

7 kommentarer:

Monet sa...

Det är inte alltid ”ryssen” som ställer till det. Men att rutinmässiga mjukvaruuppdateringar kan orsaka ett sånt elände världen över visar bara vilken sårbar värld vi skapat!

Bert Bodin sa...

@Monet

Nej, det är inte alltid ryssen. Men misstankarna går dit spontant, innan man får mer information. Men som de uppträder så blir drt så.

Elisabet. sa...

Oj, oj, oj så oerhört sårbara vi är! Det är den första tanken som slår mig. Om det nu blev fel vid någon uppdatering, då tycker jag förfärligt synd om den arma människan som hade till uppgift att sköta den sysslan.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Vi får väl se hur det blir utrett så småningom. Men som du säger; så sårbara är vi.

Eliza sa...

Rätt man (kvinna) på rätt plats😵‍💫Ibland om det varit problem,med vad som helst,antingen ringt,på den tiden gick att ringa och få tag i en fysisk person..Eller som nu,skriver ett mejl.Förklarar utförligt vad saken gäller.Och får till svar..VAD GÄLLER SAKEN??? Eller,HUR MENAR DU? Andas lugnt,Eliza..Jag är ingen idiot som inte kan förklara vad jag vill.Det enda vettiga stället med utbildade människor som vet att svara är....Trumvirvel,FOLKSAM!!Där är det inget svammel.Så,personer som sitter på fel ställen,borde entledigas..Och vad kostade detta senaste IT haveri....

Monica sa...

Det var USA denna gång och George, märkligt ändå när ett mindre system hos dem med dess kunder skulle uppdateras att få in en bugg då som spreds till miljarder datorer. Problemen kvarstår, i veckor befaras det. Även om de fick in en buggfri uppdatering sedan är skadan skedd med den spridningen de har. Märkligt det med att inte ha "stopp" på vägen. Och märkligt med den enorma skadan ett jätteföretag kan orsaka över hela världen att det inte är enorm säkerhet med många kontroller av superdataexpertis.

Elisabet. sa...

Till Eliza: Nej, det är inte enda stället, det finns ännu ett: Svenska Spel på Gotland. Mer serviceminded support har jag aldrig kommit i kontakt med; det var genom jobbet i butik som vi ibland när det krånglade fick vända oss dit.