måndag, juli 08, 2024

Kryssning igen

Ut på havet vida. Det är ju måndag. Denna gång med räkfrossa. Fullsatt skuta. Trevlig stämning. Och vi blev bjudna på hela kalaset. 

Ut till Junkön, där vi kunde besöka muséet och galleriet. 

Fin färd med varierat väder. Sol eller dramatisk himmel.

Det var bara att njuta.


*****

8 kommentarer:

Elisabet. sa...

Här blir det räkfrossa i morgonkväll, på Skepparstugan i Getinge. Det är friherrinnan, pv och jag själv och egentligen är jag inte så där övermåttan förtjust i massor med räkor, men nu hänger jag med.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Det blir säkert bra. Här är allt mycket snyggt upplagt. Den unga personalen är så trevlig. Ocv sedan bidrar ju utsikterna från båtsalongen till trivseln.

Monica sa...

Låter väldigt trevligt.
Men nu är jag intresserad av hur det gått med din broccoliodling? Om medlet Turex (bacillus thuringiensis) gör sitt jobb? Släkting till den bacillen ger mjältbrand så tänker till lite men detta ska vara välbeprövat, till potatisodling t ex och vi har nog gjort bekantskap redan med det från köpta grönsaker i affärer.
Och väldigt skönt att bli av med alla gröna glupska larver, vad de nafsar i sig de små🧐

Bert Bodin sa...

@Monica

Broccolin växer. Men det gör även kålfjärilslarverna. Så vi får se vem som vinner. 😏😠

Monica sa...

Hoppas broccolin vinner😊du har väl skyddsglas tror jag du skrev förut men de larviga verkar ta sig in överallt och i allt.
Klippte ned en så fin krusbärsbuske, ja den var fin och växt så bra men krusbärsstekeln tyckte den skulle få bladen avskalade. Och kanske de övervintrar i jorden.

Bert Bodin sa...

@Monica

'Skyddsglas' har ingen betydelse. De gör inbrott.🧐

Rexxie sa...

Tur för dig eftersom broccoli är äckligt!

Bert Bodin sa...

@Rexxie

Fy, Rexxie. Fy!