tisdag, juli 02, 2024

Hur går det ...

.. för vår fiskmåsunge,
som växer upp på gården i stan? Stark övervakning från modern. Något rede verkar inte finnas. Men det verkar gå framåt. Det verkar som att kvarterets invånare håller ett öga på den också. 

Och mamman har dämpat sig lite och håller sig rätt lugn, när man närmar sig.

Vi får hoppas det går bra.

*****

6 kommentarer:

Åke sa...

Vilken varm upplevelse :)

Bert Bodin sa...

@Åke

Alltid kul med lite natur. 😊

Eliza sa...

När vi hade stuga i skärgården för länge sen,födde vi upp en måsunge.Uppfattade det som att den blev övergiven.Fanns ingen måsmamma som cirkulerade.Hade hund på den tiden också.Varje morgon när vi kom ut från stugan,kom den springande,pickade på fötterna.Var är frukosten??Den fick hundmat och hushållsrester.Den stannade tills den var flygfärdig,kom tillbaka på dagarna i några dagar.Sen försvann den till andra kompisat🫠 Men minnet som är roligt,det var min halvfeta cockerspaniel...Han satt på rumpan,tittade ömsom på mej,ömsom på måsen,ungefär varför får han min mat??? Haha 😅

Bert Bodin sa...

@Eliza

Kul att du berättar. Och en fin historia.

Elisabet. sa...

När jag väntade på buss nr 350 som skulle ta mig från Halmstad resecemtrum till Skallkroken, upptäckte jag två måsungar i ungefär den storleken. Dom låg tryckta i gräset nära järnvägsspåret och så snart jag närmade mig staketet som fanns mellan oss, blev det ett förfärligt hallå från föräldrarna. Sååå fina dessa ungar var!

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Charmiga.