onsdag, juni 01, 2011

Lite sommar

Härligt med halvdagsjobb. Två dagars regn, och så uppsprickande molntäcke precis när jag går hem från jobbet. Solfläckar och milt. Varmt är för mycket sagt. Vi har inte haft den högsommarvärme, som södra tredjedelen av landet haft senaste dygnet. Här har det varit mer beskedligt, med ett härligt åskväder igår kväll.

Snabbt byte till det civila livet. Iväg till mamma, med veckans TV-tidning. Den ska vara av speciell sort. Hon sitter i äldreboendets lilla matsal och fikar, när jag kommer. Ser glad ut och lite överraskad. Hon undrar vad jag gör där mitt på tidig eftermiddag. Det där med halvdagsjobb är inte något som finns kvar i hennes medvetande förrän man berättar det.

Snäll personal ställer genast fram en kopp till mig också och bjuder på vaniljbullar. Mamma är piggare än vad jag är van att se henne. Normalt är jag ju bara där, när jag kommer från jobbet en vanlig vardag, det vill säga framåt sextiden på kvällen. Då är mamma trött och lite frånvarande.

En stund senare tackar jag för mig och drar iväg mot stugan i skogen vid havet.
- Hälsa med dig, säger mamma.

Solsken och fågelkvitter. Dvärgmås hörs över fjärden. En av mina favoriter. En raritet i Sverige, men rätt vanlig här. Liten, vit, men med sotsvarta vingundersidor lätt igenkännlig, om den nu inte skulle låta hör sitt karaktäristiska läte.

Ett glas rosé på husets solsida. Middag och ljus sommarkväll.

Det är juni.

*****

Inga kommentarer: