söndag, juni 12, 2011

Rappakalja

Hur töntigt kan det bli. Tydligen nästan hur töntigt som helst. Som den här annonsen i DN Bostad i helgen.

Tänk att få bo i "High-end living"-stil (???) i en lägenhet med internationell karaktär. Dessutom i en "dynamisk" stadsdel.

Vem lurar de?

Förr kallades det höghusområde.


*****

3 kommentarer:

Monica sa...

Den där missade jag, får leta fram tidningen :) annars är Kista lite spännande och dynamiskt, skulle inte ha något emot att bo där, testade lite i dotterns studentlägenhet innan hon for till England, den fanns ovanpå Gallerian och det var en speciell känsla att bo där och titta ut på tornet :) och internationellt på ett postivt sätt, en puls med värme fanns.  Mycket trevligare än i den snobbiga förort jag bor i ;) . Men annars tycker jag DNs bostadsannonser nästan är "värre" än SvDs, de där när de visar en vindsvåning och inredningen i city nånstans.

Bert sa...

Monica: Bostadsannonser är ju ett kapitel för sig, när det gäller floskler. Rent generellt alltså. Jag har skrivit om det förr.

Men det där att svengla till det ska förstås få det att låta tjusigare. På mig har det rent motsatt effkekt. Tönteri på hög nivå. Jag undrar om ens en engelsman vet vad High-end living betyder.
Google översätter det i varje fall helt enkelt: <span><span>High-end levande.</span></span>

Varför inte vara konsekventa och skriva "High-end living in Coffin"?

Leif sa...

Här har du en internationell hyreskasern på höjden. Dit kommer många långväga flygresenärer för att tillsammans med ungarna vila ut under sommaren. Annars finns det egentligen inga höghus här på ön.