söndag, juni 12, 2011

Tillfälligt

Så blev det plötsligt ... Ja - Höst, skulle jag nog kalla det. Havet grått och skummande. Växtligheten hukande, för att inte säga liggande längs marken. Och tolv sketna grader!

Tyvärr känns det hela bekant. Det är nordostan, som tar i för kung och fosterland. Eller för Medvedev och Ryssland, kanske. För det kommer därifrån. De senaste två åren har just nordostan varit väldigt vanligt förekommande under sommaren. I fjol var den särskilt markant. Sjöbrisen kunde så att säga hälsa hem, när övermakten brakade in. Storm är mycket sagt, för sådana har vi väldigt sällan i våra trakter. Men frisk vind. Sjukt frisk!

Igår, förrgår och dagen före det hade vi sommar i övermått. Det kändes bra.

Låt oss hoppas på att denna höst är tillfällig.



*****

6 kommentarer:

Ingela sa...

I går gick man visserligen och önskade lite lägre temperatur, men det här är ju löjligt.

bettankax sa...

Vi har det allt bra vi. Här i Skåne! :)

Bert sa...

bettankax: Jojo - Häromdagen hade Malmö den lägsta temperaturen i landet. Plus sex grader. Kolla SMHI:s statistik bara.... Haha!

Jag har koll - Bara så'ru'vet!

Bert sa...

Ingela: Jo!

bettankax sa...

Det ante mig ;)

Cecilia N sa...

Kompisen hade varit på stranden igår, rent av i vattnet upp till halsen och försäkrade att det skulle vara skönt idag med. Jotack du ... Sola gick ju mellan molnen, men vattnet fick inte krypa högre än knäna.

Jag ser på smhi att västan varit framme i natt. Kunde jag inte tro det. Grattis Finland! Där for vårt ytvatten ...

Nå, igår letade man skuggan, och det är ju spännande att man får göra det nån gång per år på hemmaplan. Hoppas det blir några gånger till innan hösten.